Thursday, 16 February 2017

ၾကက္ဥ သီးစံုပဲကုလားဟင္း


အခုရက္ထဲေတာ့ ရာသီဥတုက ကိုယ့္ေနာက္မပါဘဲ ေနျပင္းျပင္းနဲ႕ ထမင္းစားေတြလဲ ပ်က္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ စားျမိန္ဟင္းေလးေတြ ျဖစ္ရေလေအာင္ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္ဥပဲဟင္း အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

  • က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာထားေသာ ၾကက္ဥ - ၆လံုး
  • ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ထားေသာ ကုလားပဲျခမ္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အေသး တလံုးစာ
  • အခြံခြာျပီး ႐ွစ္စိတ္စိတ္ကာ ေရေဆးထားေသာအာလူး - အေနေတာ္ ၃လံုး
  • ခပ္ထူထူလွီးကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားေသာ ခရမ္းသီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တလံုး
  • ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ႐ံုးပေတသီး - ၇ေတာင့္
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၃မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္
  • ေရစိမ္ထားေသာ မက်ီးသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - အေနေတာ္ ၃ခက္
  • နံနံေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီကိုနႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ကာအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ နံနံေစ့ ခ်င္းႏွင့္ င႐တ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ကာေမႊးလာတဲ့အထိ ဆီသတ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အာလူးႏွင့္ ခရမ္းသီးကိုထဲ့ျပီး ငါးငံျပာရည္ တခါထဲထဲ့ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ငံျပာရည္နံ႕သင္းလာျပီး အာလူးအေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ျပဳပ္ထားေသာပဲ အခြံခြာထားေသာ ၾကက္ဥႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထဲ့ကာ ခရမ္းသီးႏွင့္ အာလူးႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  • ခရမ္းသီးႏွင့္ အာလူးႏူးလာတာနဲ႕ မက်ည္းသီးမွည့္ အရည္ထဲ့ကာ ေရဆူေအာင္ ဆက္တည္ျပီး  ႐ုံးပေတသီးထည့္ကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ႏွင့္ မဆလာအုပ္ကာ မီးပိတ္ေပးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment