Friday, 24 February 2017

ခ်ဥ္ငံစပ္ တုန္ယမ္းဟင္းခ်ဳိ




တခါတေလေတာ့လဲ စားေနက်ပံုစံေတြထဲက ခြဲထြက္ျပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးေတြ စားခ်င္လာျပန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ဒီတခါမွာေတာ့ အိမ္ခ်က္အလြယ္ တုန္ယမ္းဟင္းခ်ဳိ ခ်က္ျပီးေသာက္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္႐ိုးျပဳပ္ရည္  - တလီတာခြဲ
  • စပါးလင္ - ၃ပင္ 
  • ေတာေရွာက္ခါးရြက္ - ၄ရြက္
  • ပဒဲေကာ - ႏွစ္လက္မခန္႕ 
  • ငရုတ္စိမ္းေတာင့္ အနီေရာင္ -၂ ေတာင့္ 
  • တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္းျဖဴ - ၄႐ြက္ခန္႕
  • မုန္လာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဘ႐ိုကိုလီ - ၄ခက္ခန္႕
  • ငါးငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ ဇြန္း 
  • ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • မွိဳ  - ၅ ခု 
  • ပုစြန္ထုတ္ - ၁၅ေကာင္
  • ဂဏန္းအသား - အနည္းငယ္
  • သံပုရာရည္  - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
  • အုန္းႏိူ႕ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုးစာ
  • တုမ္ယမ္းပာင္းအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၁ လုံး
  • ဆား - လိုသေလာက္
  • ငါးငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
  • ၾကာဇံ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္႐ိုးကို ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး တလီတာ ခြဲေလာက္က်န္ေအာင္ ျပဳပ္ေပးျပီး ျပဳပ္ရည္ကို ျပင္ထားပါ
  • စပါးလင္ကို အပင္လိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္း ခပ္ထူထူေလး လွီးထားပါ
  • ပဒဲေကာကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာထားပါ
  • ဂဏန္းသားကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ၈စိတ္ စိတ္ထားပါ
  • တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္း မံုလာဥနီ ဘ႐ိုကိုလီႏွင့္ မွဳိကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ၾကာဇံကို ေရစိမ္ထားပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု


  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ၾကက္သားၿပဳတ္ရည္ထည့္ပါ 
  • ထိုအိုးထဲကို စပါးလင္ ပဒဲေကာ တုမ္ယမ္းပာင္းအႏွစ္ ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေတာင့္ ေတာေရွာက္ခါးရြက္ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ထည့္ကာ ဆူပြက္ေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ဆူလာတာနဲ႕ ငါးငံၿပာရည္ သံပုရာရည္ ပာင္းခတ္မွဳန္႕ သၾကားတို႕ႏွင့္ ခ်ဥ္စပ္အရသာရေအာင္ ျပင္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕. လွီးထားေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား ဂဏန္းသားႏွင့္ ပုစြန္ တို႕ကို ထည့္ေပးပါ
  • လိုခ်င္ေသာ အရသာ ရလာတာနဲ႕ အုန္းႏို႕ထည့္ေပးျပီး ဟင္းအိုးဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • စားခါနီး အခ်ိန္က်မွ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းရည္အိုးထဲ ၾကာဇံ ထည့္ကာ ဟင္းပြဲကို ျပင္ေပးပါ
  • အိမ္ခ်က္ အလြယ္ခ်က္နည္းျဖစ္တဲ့အတြက္ မိမိႏွစ္သက္မည့္ အရသာကို ျဖည့္စြက္ျပီး ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment