Saturday, 11 February 2017

ခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကက္သား ပဲၾကာဇံသုပ္



ဒီေန႕ေတာ့ ခ်ဥ္ငံျပီး စပ္ေနတဲ့ အလြန္အရသာရိွေသာ ပဲၾကာဇံသုပ္ကို သုပ္စားျဖစ္လို႕ လူတိုင္း ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကမယ္ ထင္တဲ့အတြက္ ဆီမပါဘဲ သုပ္လိုက္တဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္ အ႐ိုင္းသုပ္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲၾကာဇံအေျခာက္ - လက္တဆုတ္စာ သာသာ
  • ၾကက္ရင္ပံုသား - အေနေတာ္ တခု
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - အေနေတာ္ တပင္
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • သံပုရာသီး - လိုသေလာက္
  • ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
  • အရသာမွဳန္႕ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ဆားႏွင့္နယ္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရခမ္းပါက ပံုပါအတိုင္း မႊထားေပးပါ
  • ပဲၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  • ေရစိမ္ျပီးေသာ ပဲၾကာဇံကို ေရစစ္ျပီး ေရေႏြးဆူဆူ ေလာင္းထည့္ေပးျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ထားကာ ေရေအးႏွင့္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးက ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္႐ွည္႐ွည္ ျခစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး လိုသေလာက္ စိတ္ေပးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ဇလံုတခုထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားထည့္ကာ သံပုရာရည္ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ေပးကာ ပဲၾကာဇံသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment