Monday, 13 February 2017

ပုဇြန္ ပဲငါးပိ အစပ္ေၾကာ္




ပုဇြန္ ၂ကီလို ၀ယ္ထားတာ လက္စသပ္သင့္ျပီလို႕ ထင္ၾကမွာဘဲေနာ္ ျမန္မာျပည္ကလာတဲ့ ေရခ်ဳိပုဇြန္ေလးေတြ ရခဲသလို စားရခဲတာမို႕လို႕ တေန႕တမ်ဳိး မ႐ိုးရေအာင္ စားပါရေစ ။

ဒီေန႕ေတာ့ ပဲငပိနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေၾကာ္ပါမယ္ ထမင္းကေတာ့ စားလို႕မိန္ၾကအံုးမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းေလးေတြ အဆင္သင့္႐ွိရင္ေတာ့ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သန္႕စင္ျပီးသား ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး -၂ဆယ္သား
  • ပဲငပိ အခ်ဳိ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္းခန္႕
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို မလိုတာေတြဖယ္ျပီး သန္႕စင္ကာ ဆား နႏြင္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု တပံုႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ နယ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာထားျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ပါ 
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ 
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ႏြမ္းေက်သြားေအာင္ ထည့္ခ်က္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္းေက်ျပီး အခြံမ်ား လိပ္လာတာနဲ႕ ငံျပာရည္ ပဲငပိႏွင့္ ပုဇြန္တို႕ထည့္ေမႊပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ အရည္မ်ား ထြက္လာျပီး ပြက္ပြက္ဆူေနခ်ိန္မွာ အရသာကို ျမည္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • အရည္မ်ား ခမ္းလာပါက ထမင္းစားလို႕ မိန္ေစမဲ့ ပုဇြန္ပဲငပိ ခ်ဥ္ငံစပ္ ဟင္းေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment