Tuesday, 18 September 2018

ၾကက္ဥ ထမင္းေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္ဥနဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ မနက္ေစာေစာေလး ပူပူလူလူ စားရတာမို႔လို႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  • ခ်က္ျပီးသား ထမင္းျဖဴ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အလတ္ တလံုးစာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  • အခ်ဳိမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း 
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ၾကက္ဥ - ႏွစ္လုံး 
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၁ဥ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  • တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴ - အရြက္ၾကီးၾကီး၂ရြက္
  • ပဲေတာင့္ရွည္ - ၃ ေတာင့္ 
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
  • ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ေထာပါတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • ထမင္းျဖဴကို ခပ္မာမာေလးခ်က္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ၾကက္ဥကို ပြလာတဲ႔အထိ ခေလာက္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴကို ေရေဆးျပီး လက္တစ္လံုးခြဲေလာက္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ
  • အားလုံး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ပါမယ္
  • ဒယ္အိုး တစ္လုံးကို အပူေပးျပီး ေထာပါတ္ခဲကိုထည့္ကာ ေပ်ာ္ေအာင္အပူေပးလိုက္ပါ
  • ေထာပါတ္ေပ်ာ္လာတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္ဥေၾကာ္ေနစဥ္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ထည္႔ေပးျပီး ပြလာေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႔ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထဲ႔ေပးျပီး ဖယ္ထားပါ
  • ထိုဒယ္အိုးထဲကို ဆီထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ႏြမ္းေလာက္ေအာင္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ မံုလာဥနီ တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴ ပဲသီးႏွင္႔ ဆားတစ္ဝက္တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • အသီးအရြက္မ်ား  ထည္႔ေမႊေပးျပီးတာနဲ႔ ခ်က္ျပီးအေအးခံထားေသာ ထမင္းျဖဴႏွင္႔အတူ က်န္ေနေသာဆားတစ္ဝက္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ရည္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္တို႕ထည့္ၿပီး အရသာ သမေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ 
  • အရသာ သမသြားျပီဆိုတာနဲ႔ ေၾကာ္ျပီးဖယ္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ကို ထည္႔ေပးျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းပါ
  • ထမင္းေၾကာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ၾကက္ဥ ထမင္းေၾကာ္ကို ပန္းကန္လုံး တစ္ခုမွာ ဖိထည့္ေပးပါ
  • ထမင္းေၾကာ္ပြဲ ျပင္ဆင္ရန္ ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ေပၚမွာ ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ကို ေမွာက္တင္ေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment