Sunday, 9 September 2018

ပုဇြန္ထုတ္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္





ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးပိရည္ကို အေဖ်ာ္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ စားခ်င္တဲ႔အတြက္ ငါးပိရည္က်ဳိျပီး ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလး ျပင္ဆင္ျဖစ္လို႔ ပုဇြန္ထုတ္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ ေမႊးေမႊးေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  • ငါးရံ႕ငပိရည္က်ဳိရန္ အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိ
  • ေရ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးခြဲသာသာတို႕ကို အိုးတစ္လံုးထဲ ထည္႔ေပးျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ငပိရည္ ရပါက ပန္းကန္တလံုးထဲ ငပိရည္မ်ား ေျပာင္းထည့္ထားပါ
ေဖ်ာ္စရာေထာင္းရန္ လိုအပ္ေသာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ထုတ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  • ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၁၁မႊာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ  ထည္႔ေလွာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ထုတ္ကိုလဲ ေရေဆးကာ ပုဇြန္ထုတ္ကို မီးေသြးမီးဖို႐ွိက အခြံမ်ား ကြ်မ္းေအာင္ဖုတ္ေပးပါ သို႔မဟုတ္
  • အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ  ထည္႔ေလွာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္အခြံမ်ားခြာကာ ေခါင္းမ်ားျဖဳတ္ထားေပးပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလဲ ေရေဆးကာ အသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ အေပၚယံ ကြ်မ္းေယာင္သန္းလာထိ  ထည္႔ေလွာ္ေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ပုဇြန္ထုတ္ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ဘလင္ဒါထဲထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ငပိရည္ ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ ေရာေဖ်ာ္ေပးပါ
  • အေဖ်ာ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အရသာ႐ွိလွတဲ႔ ငပိရည္ေဖ်ာ္ေလးကို တို႕စရာအစံုႏွင့္ မိန္ယွက္စြာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment