Tuesday, 11 September 2018

တရုတ္​စတိုင္​လ္​ၾကက္​သာအာလူး အခ်ဳိခ်က္​



ဒီတခါေတာ႔ ၾကက္ေပါင္သားကို အာလူးအလံုးေသးေတြနဲ႔ ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးခ်က္ျဖစ္လို႔ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ေပါင္သား - အတံုးၾကီးၾကီး ၄ခု
  • အာလူး - ခပ္ေသးေသး ၄လံုး
  • ဂ်ဴးဖူး - ၃ေခ်ာင္​းခန္​႔
  • တရုတ္ဆန္ဝိုင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၂ျပား
  • နာနတ္ပြင္႔ -၂ပြင္႔
  • ေလးညွင္း -၂ပြင္႔
  • ကရေဝးရြက္ - ၃ရြက္
  • လတ္ဆတ္ေသာ သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • လတ္ဆတ္ေသာ လိေမၼာ္​ရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တစ္လက္မခြဲ 
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၂မႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သားကို ေရေဆးထားပါ
  2. အာလူးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  3. ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးမွ်င္မွ်င္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  6. ဂ်ဴးဖူးမ်ားကို ေရေဆၿပီး ပံုပါအတိုင္​း လွီးထားပါ
  7. ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  8. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ
  9. အိုးပူလာတာနဲ႔ ဆီထည္႔ေပးပါ 
  10. ဆီပူလာတာနဲ႔ သၾကားကို အရင္ဆံုးထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  11. သၾကားမ်ား အရည္ေပ်ာ္လာျပီး ညိဳေရာင္သန္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ေလးညွင္း နာနတ္ပြင္႔ ကရေဝးရြက္တို႔ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  12. ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားႏွင္႔ဆားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  13. ၾကက္သား အသားမာလာျပီး အေရာင္ေျပာင္းလာေအာင္ တည္ေပးပါ
  14. ဟင္းအိုးတည္ထားစဥ္ အိုးမကပ္ေအာင္ အိုးကိုမၾကာ မၾကာလွဳပ္ေပးပါ
  15. ၾကက္သားအသား မာတင္းလာတာနဲ႔ လွီးထားေသာခ်င္း လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ လိေမၼာ္​ရည္ သံပုရာရည္ႏွင္႔ ဆန္ဝိုင္တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  16. ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အာလူးကိုထည္႔ကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  17. ေရမခမ္းခင္ အာလူးႏွင္႔ ၾကက္သားႏူးမနဴး ဇြန္းႏွင္႔ထိုးၾကည္႔ပါ
  18. ၾကက္သားႏွင္႔ အာလူး မႏူးေသးပါက ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ေရဆူေအာင္ ဆက္တည္ေပးပါ
  19. ေရမခမ္းခင္ ဂ်ဴးဖူးမ်ားအုပ္​ေပၿပီး အရသာ ျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  20. ျပီးတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီးပါက အနံ႔ အရသာႏွင္႔ ျပည္႔စံုလွေသာ တရုတ္စတိုင္ ၾကက္သားအာလူးဟင္းကို ဟင္းပြဲျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment