Sunday 16 September 2018

ယိုးဒယား ထမင်းကြော်


ဒီေန႔ေတာ႔ ရာသီဥတုေလးကလဲ ေအးလာပါျပီ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ထမင္းေၾကာ္ကို အရသာ တစ္မ်ဳိးေျပာင္းျပီး စားခ်င္တာနဲ႔ ယိုးဒယား ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္။

ေၾကာ္ျပီးျပီးခ်င္း ပူပူလူလူေလး စားလိုက္တာ အရသာ အရမ္းေကာင္းတာနဲ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  2. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
  3. ဘဲဥ (သုိ႔မဟုတ္) ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  4. ၾကက္ရင္ပံုသား -  ခပ္ပါးပါး လွီးျပီးသား ၁၅ခုခန္႔
  5. ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး တစ္မႊာ
  7. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ငါးတာင္႔ခန္႔ 
  8. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  9. ကိုက္လန္ - တစ္ပင္
  10. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း 
  11. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
  12. ခရုဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
  14. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု 
  15. အခ်ိဳမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း 
  16. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  17. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
  2. ထမင္းက်က္တာနဲ႔ အေအးခံျပီး ထမင္းမ်ားကို ဖြထားပါ
  3. ၾကက္ရင္ပံုသားကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  4. ကိုက္လံကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  5. ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  6. မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
  7. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  9. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဘဲဥ သို႔မဟုတ္ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ခေလာက္ထားပါ
  10. ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  11. အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
  12. ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  13. ၾကက္သြန္န႔ံေလး သင္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ 
  14. ၾကက္သားက်က္လာတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ဘဲဥ သို႔မဟုတ္ ၾကက္ဥကို ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ
  15. ၾကက္သားႏွင္႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ က်က္လာပါက ဒယ္အိုးေဘးမွာ ခနတြန္းထာျပီး မံုလာဥနီ ပဲသီးႏွင္႔ ကိုက္လန္တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  16. သံုးမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႔ ထမင္းႏွင္႔ အရသာမ်ားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  17. ျပီးတာနဲ႔ ဆားႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ယိုးဒယား ၾကက္သားထမင္းေၾကာ္ကို မိမိႏွစ္သက္သလို ပံုေဖာ္ေပးျပီး ပန္းကန္ျပားထဲထည္႔ကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ အရသာမွဳန္႔ကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဳိမွဳန္႔ ၾကက္သားမွဳန္႔ အသီးအရြက္ အရသာမွဳန္႔ အစရွိသည္တို႔ကို အစားထိုးျပီး သံုးေပးပါ။

No comments:

Post a Comment