Sunday, 16 September 2018

ယိုးဒယား ထမင္းေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းေၾကာ္ စားခ်င္တာနဲ႔ယိုးဒယား ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္ ေၾကာ္ျပီးျပီးခ်င္း ပူပူလူလူေလး စားလိုက္တာ အရသာ အရမ္းေကာင္းတာနဲ႔ မာမာေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • ခ်က္ျပီးသား ထမင္းျဖဴ - တစ္ပြဲစာ
  • ဘဲဥ (သုိ႔မဟုတ္) ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  • ၾကက္ရင္ပံုသား -  ခပ္ပါးပါး လွီးျပီးသား ၁၅ခုခန္႔
  • ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး တစ္မႊာ
  • ပဲသီး - ၁၀တာင္႔ခန္႔ 
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  • ကိုက္လန္ - တစ္ပင္
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း 
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
  • ခရုဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု 
  • အခ်ိဳမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္မည့္ထမင္းကို အေအးခံထားပါ
  2. ၾကက္ရင္ပံုသားကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  3. ကိုက္လံကို အပင္လိုက္ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  4. ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  5. မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
  6. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  8. ဘဲဥ သို႔မဟုတ္ ၾကက္ဥကို ခေလာက္ထားပါ
  9. ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  10. အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
  11. ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  12. ၾကက္သြန္န႔ံေလး သင္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ 
  13. ၾကက္သားက်က္လာတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ဘဲဥ သို႔မဟုတ္ ၾကက္ဥကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ
  14. ၾကက္သားႏွင္႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ က်က္လာပါက မံုလာဥနီ ပဲသီးႏွင္႔ ကိုက္လန္ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  15. ျပီးတာနဲ႔ ထမင္းႏွင္႔ အရသာမ်ားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  16. ျပီးတာနဲ႔ ဆားႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ယိုးဒယား ၾကက္သားထမင္းေၾကာ္ကို မိမိႏွစ္သလို ပံုေဖာ္ေပးျပီး ပန္းကန္ျပားထဲထည္႔ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment