Friday, 7 September 2018

တို႔စရာ ျပင္​ဆင္​ပံုမ်ား






ဒီ​ေန႔​ေတာ့ အိမ္​ရွင္​မ​ေတြ အလြယ္​တကူနဲ႔ အမွဳိက္ပံုးထဲ လႊင္​႔ျပစ္တတ္ၾကတဲ႔ ပန္​း​ေဂၚဖီ အရိုးႏု​ေလး​ေတြကို တို႔စရာအျဖစ္ ျပင္​ဆင္​လို႔ရတဲ့နည္​း​ေလး မ်ွ​ေဝလိုက္​ပါတယ္​။

ပန္​း​ေဂၚဖီ ဝယ္​တဲ့အခါမွာ ပန္းပြင္႔မွာ ကပ္ျပီးပါလာ​ေလ့ရွိတဲ့ အရိုးႏု​ေလးကို တခ်ဳိ႕က စားရ​ေကာင္​းမွန္​း မသိသလို တခ်ဳိ႕ကလဲ အရသာမရွိဘူး အထင္နဲ႔ အရိုးရင္႔ေတြဆိုျပီး ျပစ္ပလိုက္တတ္ၾကပါတယ္။

မာမာက​ေတာ့ ပန္​း​ေဂၚဖီ ဝယ္လာရင္ အရိုးေလးေတြ ပါလာတိုင္း​ တို႔စရာ လုပ္​တတ္​သလို အရိုးေလးေတြကို ခ်ဥ္​ရည္​ဟင္​းလဲ ခ်က္​တတ္​ပါတယ္​ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဖယ္ထားတဲ႔ အရိုးေလးေတြကို ဒီ​ေန႔​ေတာ့ တို႔စရာအတြက္ ျပဳပ္ထားလို႔ ျပင္​ဆင္​နည္​း​ေလး မ်ွ​ေဝလိုက္​ပါတယ္​။

ျပင္​ဆင္​ပံု

  1. ပန္​း​ေဂၚဖီမွ အရိုးမ်ားကို ဖယ္​လိုက္​ပါ
  2. ရင္​့​ေန​ေသာ ​ေနရာမ်ားကို ဓားျဖင္႔လွီးျပီး ဖယ္ေပးပါ
  3. အရိုးမ်ားကို ​ေရစင္​​ေအာင္​ ​ေဆး​ေပးပါ
  4. ​ေဇာက္​နက္​​ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ပန္​း​ေဂၚဖီ အရိုးမ်ားကို ​ေရျမဳပ္​​ေအာင္​ ထည္႔ျပီးတည္​​ေပးပါ
  5. အရိုးမ်ား ႏူး​ေအာင္​တည္​​ေပးပါ
  6. အရိုးႏူးတာနဲ႔ ​ေရပူမ်ား သြန္​လို​က္​ျပီး ​ေရ​ေအးျဖင္႔ စိမ္ထားပါ
  7. ၿပီးတာနဲ႔ တို႔စရာအျဖစ္ အျခားတို႔စရာမ်ားႏွင္႔အတူ ေရာျပီး​ျပင္​​ေပးနိူင္​ကာ ငါးပိရည္​ေဖ်ာ္​ ေမႊးေမႊးေလးနွင္​့တြဲဖက္​ကာ တို႔စရာအျဖစ္​ ပင္​နိူင္​ပါၿပီ
  8. တို႔စရာအျဖစ္​ မျပဳပ္​ျဖစ္​ပါက တျခားအသီးအရြက္မ်ားႏွင္႔ အတူေရာျပီး ခ်ဥ္​ရည္​ဟင္​း ခ်က္​နိူင္​ပါ​ေသးတယ္​
  9. ပန္းေဂၚဖီရိုးမ်ားကို ခ်က္​ခ်င္​းမခ်က္​ျဖစ္​​ေသးပါက အရိုးမ်ားကို ​ေရမ​ေဆးဘဲ ပလပ္​စတစ္​ အိတ္​ထဲထည္​့ကာ ​ေရခဲ​ေသတၲာ အသီးအရြက္​ထည္​့​ေသာ အကန္​႔ထဲမွာ သိမ္​းထားနိူင္​ပါတယ္​။
  10. ၾကၾကာအထားခံ​ေအာင္​ သိမ္​းခ်င္​ရင္​​ေတာ့ ပန္​း​ေဂၚဖီရိုးမ်ားကို ​ေရ​ေဆးကာ ႏူး​ေအာင္​ျပဳပ္​လိုက္​၍ ​ေရ​ေအးစိမ္​ၿပီး ​ေရစစ္​ကာ ​ေလလံု​ေသာ ပလပ္​စတစ္​အိတ္​ထဲထည္​့ကာ ​ေရခဲ​ေသတာၲ ခဲတဲ့အကန္​႔ထဲမွာ ထည္​ၿပီး သိမ္​းထားနိူင္​ပါတယ္​။

No comments:

Post a Comment