Friday, 28 September 2018

ဒညင္းသီး ဆားရည္စိမ္










ဒညင္းသီးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး အစိမ္းတို႔လိုက္ ျပဳပ္တို႔လိုက္ မီးအံုးျပီးတို႔လိုက္နဲ႔ ပါတ္ခ်ာလည္ရိုက္ေနေတာ႔ ဒီတခါေတာ႔ ဆားရည္စိမ္ေလးလုပ္ကာ တို႔စရာလုပ္ဖို႔ ျပင္ထားအတြက္ ျပင္ဆင္နည္းေလး မွွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။

မာမာကေတာ့ ေအးရွန္​းဆိုင္​က အခြံခြၽတ္​ၿပီးသား ခဲထားတာေတြဘဲ ရတဲ့အတြက္​ အဲဒီအသီးေတြကိုဘဲ ေရ၂ရက္​ေလာက္​စိမ္​ကာ ဆားရည္​စိမ္​ထားပါတယ္​။

ဒညင္းသီး လတ္​လတ္​ဆတ္​ဆတ္ေလးေတြ ​ရခဲ႔ရင္​လဲ ေရ၂ရက္​ေလာက္​ စိမ္​ၿပီးမွ ဆားရည္​စိမ္​ဖို႔ ျပင္​ဆင္​ေပးနိူင္​ပါတယ္​။

ဆားရည္​အေပါ့အငံ ျပင္​တဲ့အခါမွာ ေရက်က္​ေအးကို ပုလင္​းထဲထည္​့ ဆားထည့္​ၿပီး အေပါ့အငံ ျမည္​းၾကည္​​့ပါ ဆားရည္​ငံေနရင္​ ရပါတ​ယ္​ ဆားရည္​စိမ္​နည္​းက အရမ္​းလြယ္​တဲ့အတြက္​ ဒညင္​းသီး ေပၚခ်ိန္​မွာ စိမ္​ထားလိုက္​ရင္ ႏွစ္ပါတ္လည္ေအာင္ ထားႏိူင္ခဲ႔အတြက္​ စားခ်င္​တဲ့အခ်ိန္​ ယူစားလိုက္​ယံုပါဘဲရွင္​။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အခြံခြ်တ္ထားေသာ ဒညင္းသီး - 300 g နီးပါး
  • ဆားၾကမ္း - 25 g
  • ေရက်က္ေအး - လိုသေလာက္
  • ဖန္ပုလင္း - တလံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဒညင္းသီးမ်ားကို ေရႏွစ္ရက္ေလာက္ စိမ္ေပးထားပါ
  2. အခြံပါေသာ ဒညင္​းသီးကိုလဲ အထက္​ပါနည္​းအတိုင္​း ေရစိမ္​ထားပါ
  3. ဒညင္​းသီး ေရစိမ္​ၿပီးတာနဲ႔ ေရကိုပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ျပီး အေအးခံထားပါ
  4. ဆားၾကမ္းကို ျပင္ထားပါ
  5. သန္႔ျပန္႔ေသာ ဖန္ပုလင္းကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ ေနလွန္းထားပါ
  6. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပုလင္းထဲကို ဒညင္းသီးႏွင္႔ဆားၾကမ္းမ်ားကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ ဒညင္းသီးမ်ား ျမဳပ္ေအာင္ ေရက်က္ေအးကို ထည္႔ေပးပါ
  8. ပုလင္​းအဖံုးကို လံုေအာင္ပိတ္ျပီး ရိုးရိုးအခန္း အပူခ်ိန္ထဲမွာဘဲ ထားေပးပါ
  9. ၃ရက္ေလာက္ ရလာတာနဲ႔ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ႏွင္႔ တို႔စရာလုပ္ကာ မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ႏိူင္ပါျပီ
  10. ဆားရည္​စိမ္​ ယူတဲ့အခ်ိန္​ ဇြန္​းသန္​႔သန္​႔နဲ႔ယူျပီး ပုလင္းအဖံုးကို ေသေသခ်ာခ်ာ ျပန္​ပိတ္​ထားပါက တနွစ္​ပါတ္​လည္​ အထားခံပါတယ္​။

No comments:

Post a Comment