Wednesday 1 August 2018

Enoki mushroom မှိုဟင်းချို






ဂ်ပန္မွဳိေလးေတြ ဝယ္လာတာ တမ်ဳိးျပီးတမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္ေနျပန္ပါတယ္ ဒီမွဳိေလးေတြက ျမန္မာျပည္က ေျခတံရွည္မွဳိေလးေတြနဲ႔ အရသာအနည္းငယ္ ဆင္တူျပီး စားရတာ ခြ်ဲက်ိက်ိေလးမို႔လို႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ မွဳိေလးပါဘဲ အဆင္ေျပတဲ႔အခါ ခ်က္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • Enoki mushroom  - 250g
  • ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း  ၂ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. မွဳိကိုမလိုေသာ ေအာက္ေခ်ကို လွီးထုတ္လိုက္ျပီး ေရေဆးကာ လက္ႏွစ္ဆစ္သာသာ အရြယ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ  ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ကို ျပင္ထားပါ
  5. အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  6. ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႔ကို ႏြမ္းရံုေလး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ႏြမ္းလာတာနဲ႕ မွဳိကို ထည့္ေမႊပါ
  8. ျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ႏွင္႔ ဆားထည့္ေမႊျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ေရခမ္းတဲ႔ထိ တည္ေပးပါ
  9.  ေရခမ္းတာနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေမႊေပးျပီးရင္ အရသာခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊး Enoki mushroom  မွဳိဟင္းေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment