Monday 27 August 2018

ငရုတ်သီးစိမ်း ဆားထောင်း



ေဆာင္းရာသီမွာ အရမ္းေအးရတဲ႔ၾကားထဲ မိုးကလဲ ေစြေနတာ တစ္ပါတ္လံုးပါဘဲ အခ်မ္းေပၚ အေအးက ထပ္ဆင္႔ေလေတာ႔ ေအးေနတာက ခင္ေလးဆတ္ဆတ္တုန္ ဆိုသလိုပါဘဲ။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ဓါတ္ၾကမ္းတိုက္မွ ေနသာထိုင္သာ ရွိေတာ႔မဲ႔ ရာသီဥတုအတြက္ စပ္ေပ႔ဆိုတဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင္႔ေတြနဲ႔ ပုဇြန္ထုတ္ကို ေလွာ္ကာ နံနံပင္ေတြ ရွမ္းနံနံေတြနဲ႔ ေရာသမေမႊတဲ႔ ေထာင္းနည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ ထူးထူးကဲကဲ အရသာေလးမို႔ ေထာင္းစားၾကည္႔ပါအံုးလို႔လဲ တိုက္တြန္းလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. င႐ုတ္သီးစိမ္း အနီေရာင္အစပ္ေတာင္႔ - တစ္ဆယ္သားခန္႔
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  3. ပုစြန္ထုတ္ - အေကာင္ၾကီးၾကီး ၇ေကာင္ခန္႕
  4. နံနံပင္ - အပင္ႀကီးႀကီး ၅ပင္ခန္႔
  5. ႐ွမ္းနံနံ - ၅ပင္ခန္႔
  6. သံပုရာသီး - ၁လုံး
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  9. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညႇာေႁခြကာ ေမႊးလာတဲ႔အထိ ေလွာ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေမႊးလာေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
  • ပုစြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး ေမႊးလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးျပီး ေၾကာ္ဖက္မွ အမည္ေၾကာင္း ပုဇြန္အခြံႏွင္႔ေခါင္းတို႔ကို ဖယ္ထားပါ
  • နံနံပင္ႏွင့္ ႐ွမ္းနံနံတို႔ကို ေရေဆးၿပီး၊ေရစစ္ကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားေပးပါ
  • ေလွာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ အခြံခြာထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ကို ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမႈန္႔တို႔ထည့္ကာ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ပါးပါးလွီးထားေသာ ႐ွမ္းနံနံကို အရင္ဆံုး ထည့္ေထာင္းပါ
  • ျပီးတာနဲ႔  နံနံပင္ကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ
  • အားလံုးေထာင္းျပီးတာနဲ႕ ငါးငံျပာရည္ကို ထည္႔ေပးကာ ဇြန္းႏွင္႔ ေမႊေပးပါ
  • အရသာ သမေလာက္ျပီဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  • စားခါနီးမွ သံပုရာရည္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ညႇစ္ေပးကာ ပုဇြန္ထုတ္ ငရုတ္သီးေထာင္း သံပုရာရည္ဆမ္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment