Thursday, 9 August 2018

ၾကက္သားအမြေၾကာ္


ေရေႏြးၾကမ္း ပူပူေလးနဲ႔ ျမည္းရေအာင္ ၾကက္သားအမြေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္တာမို႔လို႔ ရိုးရွင္းလြယ္ကူတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ေပါင္သား - 350 g
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးခြဲ
ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
  • ၾကက္ေပါင္သားကို ေရေဆးျပီး အလယ္မွ အရိုးကို ဖယ္ေပးကာ ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးျပီး လက္ႏွစ္လံုး သာသာေလးေတြလွီးပါ
  • ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ၾကက္သားကို နယ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥ တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ခပ္ျပစ္ျပစ္ ခေလာက္ေပးပါ
  • ခေလာက္ထားေသာ တန္ပူရာမုန္႕အႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သားတံုးကို တတံုးခ်င္းႏွစ္ျပီး လူးေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ၾကက္သားတံုးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားတံုး တခုလံုး အက်က္ညီေစရန္ အထက္ေအာက္ကို မၾကာမၾကာ လွန္လွန္ေပး၍ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားျပား မြမြ႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ ဆလတ္ရြက္တို႔နဲ႔တြဲဖက္ကာ အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment