Wednesday, 8 August 2018

တုန္ယမ္းထမင္းေၾကာ္


ေဆာင္​းတြင္​းအခါ သမယမွာ စားခ်င္​စိတ္​က အပူအစပ္​ေတြဘဲ စားခ်င္​ေနမိတဲ့အတြက္​ တုန္​႔ယမ္​းအနွစ္​နဲ႔ ထမင္​းေၾကာ္​ထားျဖစ္​တာေလး မ်ွေဝေပးလိုက္​ပါတယ္​။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  • ခ်က္ျပီးသား ထမင္းျဖဴ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အလတ္ တလံုးစာ
  • ေျပာင္းဖူးေစ႔ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • တုန္ယမ္းအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း 
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၁ဥ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ 
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • သခြားသီး - အေနေတာ္တစ္လံုး
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီးတလံုး

ျပင္ဆင္ပံု

  • ထမင္းျဖဴကို ခပ္မာမာေလးခ်က္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • အသီးအရြက္မ်ာကို ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ
  • အားလုံး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ပါမယ္
  • ဒယ္အိုး တစ္လုံးကို အပူေပးျပီး ဆီကိုထည့္ကာ လွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ  ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ထည့္ကာထည့္ေၾကာ္ပါ 
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ ေျပင္းဖူးေစ႔ ငါးငံျပာရည္ႏွင္႔  သၾကားထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ထိုအိုးထဲမွာ တုန္ယမ္းအႏွစ္ကို သမေအာင္ ေမႊေၾကာ္ ေၾကာ္ေပးပါ 
  • တံုယမ္းအနံ႔ ေမႊးလာၿပီဆိုေတာ့မွ ထမင္းကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ထမင္းႏွင့္ ေၾကာ္ထားေသာ တံုယမ္းအႏွစ္မ်ား သမသြားျပီဆိုေတာ့မွ သၾကားကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ထမင္းေၾကာ္ခ်ိန္ကို အရမ္းမၾကာေအာင္ သတိျပဳေပးပါ
  • တမင္းေၾကာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ကို မိမိႏွစ္သက္ရာ ပန္းကန္လုံး တစ္ခုမွာ ဖိထည့္ေပးပါ
  • တုန္ယမ္းထမင္းေၾကာ္ပြဲ ျပင္ဆင္ရန္ ဆလတ္ရြက္ သခြားသီးႏွင္႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကို မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးျပီး အားလံုးကို ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ေပၚမွာ ထမင္းေၾကာ္ကို ေမွာက္တင္ေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment