Tuesday 21 August 2018

နာနတ္သီး အစိမ္းေၾကာ္


ဝါတြင္​းကာလ သတ္​သတ္​လြတ္​ စားနိူင္​မဲ့ အစိမ္​းေျကာ္​ ေျကာ္​နည္​းေလး မ်ွေဝလိုက္​ပါတယ္​။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. နာနတ္သီး - အေနေတာ္ တစိတ္
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
  4. ေဂၚဖီ - အနည္းငယ္
  5. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  6. ပန္းငရုတ္ပြ - တေတာင္႔
  7. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၁၀ေတာင္႔ခန္႔
  8. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  10. နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  11. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႕

ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္
  • ေျပာင္းဖူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ေရ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္ကန္လံုး ၂လံုးစာ (အားလံုးကို ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေဖ်ာ္ထားပါ)

ျပင္ဆင္ပံု

  • နာနတ္သီးကို ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး လက္၂လံုးေလာက္အေန ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းထူထူေလး လွီးထားေပးပါ
  • ေဂၚဖီ ပဲေေတာင္႔ရွည္ ႏွင္႔ မံုလာဥနီတို႕ကို ေရေဆးျပီး သင့္သလို လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာပီးဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
  • ပန္းငရုတ္ပြကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္မည့္ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားေပးပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းကိုထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ  ပန္းင႐ုတ္ပြ မံုလာဥနီ ၾကက္သြန္နီစသည့္ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ဆား သၾကား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စသည့္ အရသာမ်ားကို ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ နာနတ္သီးကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကို ေလာင္းထည့္ေပးကာ ေကာ္ရည္ပ်စ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္မိတ္ကိုထည့္ကာ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • စားပြဲျပင္ရန္ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး နာနတ္သီး အစိမ္းေၾကာ္ ပူပူလူလူေလး သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment