Thursday, 30 August 2018

ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ေနတဲ႔ တရုတ္ဇီးယို


ဇီးသီးေျခာက္

ေရစိမ္ထားေသာ ဇီးသီးေျခာက္

မိနစ္၂၀ခန္႔ ေပါင္းေပးပါ

ေပါင္းျပီးသားဇီးသီးႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဖာလာေစ႔ ေလးညွင္း နာနတ္ပြင္႔ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္

ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ

ဇီယာေစ႔

ထန္းလ်ွက္ရည္

ဇီးယို

ေအးရွန္းဆိုင္က အေစ႔ထုတ္ျပီးသား ဇီးသီးအေျခာက္ေလးေတြ ဝယ္ထားတာ ၾကာေနျပီဆိုေတာ႔ ဇီးယိုေလးထိုးရင္ ေကာင္းမယ္ဆိုျပီး လိုတာေလးေတြ ျပင္ဆင္ကာ ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ေနတဲ႔ ဇီးယိုေလး ထိုးျဖစ္တဲ႔အတြက္ ယိုထိုးနည္းေလး ထပ္မံျပီး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. တရုတ္ဇီးသီးေျခာက္ - 300 g
  2. ထန္းလ်ွက္ခဲ - 200 g
  3. င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  5. ေလးညွင္း - ၄ပြင့္
  6. သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၂လက္မခန္႔
  7. ဖာလာ - ၄ေစ့
  8. နာနတ္ပြင္႔ -၂ပြင္႔
  9. ဇီယာေစ႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  1. တရုတ္ဇီးသီးေျခာက္ကို ေရတနာရီေလာက္စိမ္ထားျပီး အသီးမ်ား ေပ်ာ့လာပါက ေရစစ္ထားပါ
  2. ေရစစ္သြားပါက ေပါင္းဇကာထဲကို ထည္႔ေပးပါ
  3. ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးကို ေရတဝက္သာသာ ျဖည္႔ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးကာ ေပါင္းဇကာကိုတင္ကာ မိနစ္၂၀ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  4. ထန္းလ်ွက္ခဲကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ခပ္က်ဲက်ဲ က်ဳိေပးပါ
  5. ထန္းလ်ွက္ခဲမ်ား ေပ်ာ္လာတာနဲ႔ ထန္းလ်ွက္ရည္ထဲမွ  အမွဳိက္မ်ားကို အဝတ္ပါးႏွင့္စစ္ျပီး ထန္းလ်ွက္ရည္ကို ေဇာက္နက္ျပီး အိုးအသားထူေသာ အိုးထဲျပန္ထည့္ေပးပါ
  6. ထန္းလ်ွက္ရည္ထဲသို႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ေလးညွင္း ဖာလာ စမံုစပါး ဇီးသီးတို႕ထည့္ေမႊေပးျပီး ေရခမ္းေအာင္ မီးေအးေအးႏွင့္ေမႊေပးပါ
  7. ေရခမ္းျပီး ထန္းလ်ွက္ရည္ေပါက္ေစ႔က်လာပါက မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  8. ျပီးတာနဲ႔ တရုတ္ဇီးယိုခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment