ဒီေန႔ေတာ႔ ေက်ာင္းႏွစ္ပါတ္ပိတ္တုန္း အိမ္ကိုခန ျပန္လာတဲ႔ သမီးငယ္ေလး စားခ်င္တယ္ဆိုတာနဲ႔ အုန္းႏို႔မ်ားမ်ားထည္႔ျပီး အုန္းႏို႔႔ေခါက္ဆြဲ စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ အိမ္မွာမၾကာမၾကာ ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ ၾကက္သားမ်ားမ်ား အုန္းႏို႔ႏိူင္ႏိူင္နဲ႔ ခ်က္ထားတဲ႔ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ အလြယ္ခ်က္နည္းေလးကို ထပ္မံျပီး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား (၆ပြဲစာ )
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
- ၾကက္ေတာင္ပံရုိး - 300 g
- ေခါက္ဆြဲဖတ္ - တစ္ကီလို
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးၾကီးၾကီး ၃လံုး (အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲႏွင္႔ တြဲစားရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး ( ငရုတ္သီးႏွင္႔ ေရာေထာင္းရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ေသးေသး ၆လံုး (ဟင္းရည္အိုးထဲထည္႔ရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ေလးမႊာ (ငရုတ္သီးႏွင္႔ ေရာေထာင္းရန္)
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ဇြန္း (ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္ႏွင္႔ ဟင္းရည္အိုးထဲထည္႔ရန္)
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္းခြဲ (ငရုတ္သီးဆီသတ္ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- အုန္းႏူိ.- 400 ml တစ္ဗူး
- ကုလားပဲ အစိမ္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
- ဆီ - ဟင္းခပ္ဇြန္း ၃ ဇြန္းခြဲ
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ၾကက္ဥ - ၈လံုး
- ပဲေၾကာ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ငါးဖယ္ေၾကာ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- သံပုရာသီး - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ေရ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ၾကက္သားႏွင္႔ ၾကက္ရိုးမ်ားကို ေရေဆးျပီး အိုးထဲထည္႔ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္ရိုးႏွင္႔ ၾကက္သားမ်ားကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္နဲ႔ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္တို႔ထည္႔ကာ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ဖတ္ေပးျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ
- ၾကက္သားျပဳပ္အိုး အရမ္းမႏူးေသးခင္ မီးပိတ္ျပီး ၾကက္သားႏွင္႔ ၾကက္ရိုးမ်ားကို ဆယ္ျပီး အေအးခံေပးပါ
- ၾကက္သားမ်ားကို အသားအမႊာေလးေတြ ရလာေအာင္ ထြင္ေပးထားပါ
- ၾကက္ရိုးမ်ားကိုေတာ႔ ဒီအတိုင္းဘဲ ထားေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ေခါက္ဆြဲကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ၾကက္ဥမ်ားကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ထားျပီး အေအးခံကာ အခြံခြာထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ ၂လံုးကို ဆီသတ္ရန္အတြက္ အခြံခြာထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- အခြံခြာထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ အေသး၆လံုးကို ဟင္းရည္အိုးထဲထည္႔ရန္ အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ခပ္ၾကီးၾကီး သံုးလံုးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- အရသာမွဳန္႔ သၾကား ဆား ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ ငါးငံျပာရည္ အုန္းႏူိ႔ ကုလားပဲအစိမ္းမွဳန္႔ ဆီတို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ကုလားပဲမွဳန္႔ အစိမ္းမွဳန္႔ကို ေရ (500 ml) နွင့္ ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေဖ်ာ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႔ ေမႊးလာတာနဲ႔ ျပဳပ္ျပီးအသားထြင္ထားေသာ ၾကက္သားႏွင္႔ ၾကက္ရိုးမ်ားကို ထည္႔ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္တာ ေမႊးလာတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရ 1500 mlႏွင္႔ ၾကက္သားျပဳပ္ရည္တို႔ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ ဆီသတ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ျပီးတည္ေပးပါ
- ေလး ငါး မိနစ္ခန္႔ ေရဆူလာပါက ၾကက္သြန္နီဥအေသး ဆား သၾကား အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္းနွင့္ အရည္ေဖ်ာ္ထားေသာ ကုလားပဲမွဳန္႔ အရည္ကို ေလာင္းထည္႔ကာ အဆက္မျပတ္ ေလး ငါးမိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႔ အုန္းႏူိ႔ရည္ဗူးကို ေလာင္းထည့္ေပးၿပီး မီးအေနေတာ္ ေလ်ွ႔ာေပးကာ အိုးအဖံုး မဖံုးဘဲ ဆက္တည္ထားပါ။
- အံုးႏို႔ထည္႔လိုက္တဲ႔အတြက္ ဟင္းရည္အိုး တည္ထားစဥ္ ေဝမက်ေစရန္ႏွင္႔ အိုးေအာက္ေခ် မကပ္ေစရန္ မၾကာ မၾကာ ေမႊေပးပါ
- ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာထားေသာ ၾကက္ဥ ၂လံုးကို မထူမပါး လွီးေပးျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည္႔ကာ ေမႊေပးပါ
- ဟင္းရည္အိုး ဆူေနခ်ိန္ အရည္အသား က်လာပါက အရသာၿမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ဟင္းရည္အိုးကို မီးပူတယ္ဆိုရံုေလးနဲ႔ တည္ထားေပးပါ။
အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲႏွင္႔ တြဲစားရန္
- အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ အၾကီး ၃လံုးကို ခပ္ပါးပါး လွီးေပးျပီး ေရတစ္ထပ္ႏွင္႔ ထပ္ျပီးေဆးေပးကာ ေရစစ္ထားပါ
- နံနံပင္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အေနေတာ္ လွီးထားေပးပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ေပးထားပါ
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ကို ျပင္ေပးထားပါ
- ၾကက္ဥျပဳပ္ အခြံခြာျပီးသားကို ထက္ဝက္ျခမ္းထားပါ
- ပဲေၾကာ္ႏွင္႔ ငါးဖယ္ေၾကာ္ကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲကို မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment