Thursday 2 August 2018

ပုဇွန် ငရုတ်သီးစိမ်းထောင်း







ဒီတခါေတာ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္သီးေလးေတြကို စပ္ရွားေနေအာင္ေထာင္းျပီး ပုဇြန္ေလွာ္နဲ႔ တြဲဖက္ျပီး ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ စားဖို႔အတြက္ ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. င႐ုတ္သီးစိမ္း - တစ္ဆယ္သား
  2. သံပုရာသီး - တစ္လုံး
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညႇာေႁခြထားပါ
  • အညွာေျခြထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာထည္႔ျပီး က်က္ေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ
  • ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ေလွာ္ထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမႈန္႔တို႔ထည့္ကာ ငရုတ္သီးေလွာ္ကို လံုးျခမ္းကြဲ အေနအထားရေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ငရူတ္သီးစိမ္းကို ေထာင္းတဲ႔အခါမွာ ပူတတ္တဲ႔အတြက္ လက္အိတ္ဝတ္ျပီး ေထာင္းေပးပါ
  • အားလံုးေထာင္းျပီးတာနဲ႕ အခ်ဳိအငံအတြက္ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  • စားခါနီးမွ သံပုရာရည္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ညႇစ္ေပးကာ ငရုတ္သီးေထာင္း သံပုရာရည္ဆမ္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊးေမႊးေလးကို ပုဇြန္ေလွာ္ႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment