ေအးရွန္းဆိုင္ကို လိုခ်င္တာေလးေတြ သြားဝယ္ရင္း မ်ွစ္အၾကြတ္ေလးေတြ ရလာခဲ႔ပါတယ္ တာလေပါ႔ခ်က္ရင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ အစပ္ဟင္းေလးေတြ ခ်က္ရင္ဘဲ ျဖစ္ျဖစ္ အရမ္းကို အဆင္ေျပတဲ႔ မ်ွစ္ေလးေတြပါ။
ဒီတခါေတာ႔ အဲဒီမ်ွစ္ အၾကြတ္ေလးေတြနဲ႔ မွ်စ္ဆန္ေလွာ္ဟင္းေလး ခ်က္မိတဲ႔အတြက္ အာပူလွ်ာပူ ပူေလာင္စပ္ေနတဲ႔ မ်ွစ္ဆန္ေလွာ္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး မွွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မ်ွစ္ၾကြတ္ - ငါးခု
- ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ပုဇြန္ငါးပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္ မႊာ
- ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင့္ - စားႏိူင္သေလာက္
- ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ - စားႏိူင္သေလာက္ (ဟင္းအိုးအုပ္ရန္ )
- င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ - ေျခာက္ေတာင္႔
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မ်ွစ္ကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဳကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္း ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြထားပါ
- ပုဇြန္ငါးပိကို ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ေဖ်ာ္ထားပါ
- ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ကိုလဲ ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ေဖ်ာ္ထားပါ
- ဆီ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား အရသာမွဳန္႔ ငါးငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- အိုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ငရုတ္သီးေထာင္းႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ငရုတ္သီး ဆီသတ္ကို ေဘးခန တြန္းထားကာ မွ်စ္ကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕မ်ွစ္ အရသာမွဳန္႔ ဆား ငံျပာရည္တို႕ကို တစ္ခါထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႔ မ်ွစ္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရဆူၿပီး မ်ွစ္မႏူးေသးခင္ ေရမခမ္းခင္ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ အရည္ေဖာ္ႏွင္႔ ပုဇြန္ငါးပိအရည္ေဖ်ာ္ကို ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မ်ွစ္ႏူးေစရန္ မ်ွစ္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တစ္ခါဆက္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေနာက္တစ္ၾကိမ္ ထည္႔ထားေသာ ေရမခမ္းခင္ အရသာ ျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ အနံ႔ေမႊးေနတဲ႔ စပ္စပ္ေမႊးေမႊး စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို စားသံုးရန္ စားပြဲျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment