Thursday, 23 August 2018

ခ်ဥ္ငံစပ္ ေပါက္ပန္းျဖဴပြင္႔သုပ္




Sydney က သမီးဆီကို အလည္သြားတုန္း World Square ကို ေရာက္သြားပါတယ္ ဒီေတာ႔ World Square ထဲက ေအးရွန္းဆိုင္ကို ေရာက္တုန္း စားခ်င္တာေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ျမန္မာျပည္ အလြမ္းေျပ စားခ်င္သလိုေလးေတြ ခ်က္စားျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ အထဲက ဒီေန႔ေတာ႔ ေပါက္ပန္းျဖဴ  ပြင္႔ သုပ္စားျဖစ္တဲ႔အတြက္ ခ်ဥ္ငံစပ္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေပါက္ပန္းျဖဴပြင္႔ - အပြင္႔ ႏွစ္ဆယ္ခန္႔
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ေျမပဲေလွာ္ - အေစ႔ ႏွစ္ဆယ္ခန္႔
  8. ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  9. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
  10. ငရုတ္သီးအနီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝစ္က္
  11. ပဲအက်က္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေပါက္ပန္းျဖဴပြင္႔ကို အထဲမွ ဝတ္ဆံေလးေတြ ဖယ္ေပးျပီး  ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ 
  • အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေပါက္ပန္းျဖဴ ပြင္႔မ်ားထည္႔ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး ေပါက္ပန္းျဖဴပြင္႔မ်ား ႏူးေအာင္ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေပါက္ပန္းျဖဴပြင္႔မ်ား ႏြမ္းလာပါက ျပဳပ္ထားေသာ ေရမ်ားကို သြန္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေရေအးႏွင္႔ ေဆးထားကာ ေရကုန္ေအာင္ ညွစ္ေပးထားပါ  
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ႏွမ္းအျဖဴကို မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံျခြတ္ျပီး သန္႔ေပးထားပါ
  • သံပုရာရည္ကို ျပင္ထားပါ
  •  ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ သတ္သတ္လြတ္ ေပါက္ပန္းျဖဴ ပြင္႔သုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment