Sydney က သမီးဆီကို အလည္သြားတုန္း World Square ကို ေရာက္သြားပါတယ္ ဒီေတာ႔ World Square ထဲက ေအးရွန္းဆိုင္ကို ေရာက္တုန္း စားခ်င္တာေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ျမန္မာျပည္ အလြမ္းေျပ စားခ်င္သလိုေလးေတြ ခ်က္စားျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ အထဲက ဒီေန႔ေတာ႔ ေပါက္ပန္းျဖဴ ပြင္႔ သုပ္စားျဖစ္တဲ႔အတြက္ ခ်ဥ္ငံစပ္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေပါက္ပန္းျဖဴပြင္႔ - အပြင္႔ ႏွစ္ဆယ္ခန္႔
 - ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
 - ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
 - ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
 - အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
 - သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
 - ေျမပဲေလွာ္ - အေစ႔ ႏွစ္ဆယ္ခန္႔
 - ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
 - ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
 - ငရုတ္သီးအနီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဝစ္က္
 - ပဲအက်က္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
 
ျပင္ဆင္ပံု
- ေပါက္ပန္းျဖဴပြင္႔ကို အထဲမွ ဝတ္ဆံေလးေတြ ဖယ္ေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
 - အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေပါက္ပန္းျဖဴ ပြင္႔မ်ားထည္႔ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
 - ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး ေပါက္ပန္းျဖဴပြင္႔မ်ား ႏူးေအာင္ျပဳပ္ေပးပါ
 - ေပါက္ပန္းျဖဴပြင္႔မ်ား ႏြမ္းလာပါက ျပဳပ္ထားေသာ ေရမ်ားကို သြန္ေပးပါ
 - ျပီးတာနဲ႔ ေရေအးႏွင္႔ ေဆးထားကာ ေရကုန္ေအာင္ ညွစ္ေပးထားပါ
 - ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
 - ႏွမ္းအျဖဴကို မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
 - ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံျခြတ္ျပီး သန္႔ေပးထားပါ
 - သံပုရာရည္ကို ျပင္ထားပါ
 - ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ျပင္ထားပါ
 - အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
 - အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ သတ္သတ္လြတ္ ေပါက္ပန္းျဖဴ ပြင္႔သုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
 



No comments:
Post a Comment