ပိႏၷဲသီး ျပဳပ္ျပီးသားေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္ျပန္တာေၾကာင္႔ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစမဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ မာမာခ်က္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - 200 g
- ျပဳပ္ျပီးသား ပိႏၷဲသီး - ၁၁စိတ္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး သံုးလံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင့္ - ႏွစ္ေတာင္႔
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္ (ဟင္းအိုးအုပ္ရန္ )
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပုဇြန္ကိုယ္လံုးကို အခြံခြာကာ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ေပးျပီးေခါင္းထဲမွ အစာအိတ္ထုတ္ထားပါ
- ျပဳပ္ျပီးသား ပိႏၷဲသီးကို ပံုပါအတိုင္း အစိ္ေလးေတြ စိတ္ထားေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပိး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဳကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီတလံုးကို အခြြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
- ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြထားပါ
- ဆီ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား သၾကား ငါးငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- အိုးထဲမွာ ဆီကိုထည္႔ျပီး အပူေပးကာ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ေထာင္း ငရုတ္သီးစိမ္း င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႕ကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ငရုတ္သီး ဆီသတ္ကို ေဘးခနတြန္းထားကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ျပီး ေက်ေအာင္ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်သြားတာနဲ႕ ပိႏၷဲသီး ဆား သၾကား ငံျပာရည္တို႕တခါထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႔ ပိႏၷဲသီးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရဆူၿပီး ပိႏၷဲသီး မႏူးေသးခင္ ေရမခမ္းမွီ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပိႏၷဲသီး ႏူးေစရန္ မ်ွစ္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တခါဆက္တည္ေပးပါ
- ေနာက္တၾကိမ္ ထည္႔ထားေသာ ေရမခမ္းခင္ ပုဇြန္ထုတ္ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ပုဇြန္အနံ႔ေပ်ာက္ေစရန္ အိုးအဖံုးကို ခနအုပ္ေပးကာ တည္ေပးပါ
- ပုဇြန္ထည္႔ျပီး အေပါ႔အငံ တခါထပ္ျမည္းေပးျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး နံနံပင္အုပ္ေပးကာ ပိႏၷဲသီးပုဇြန္ထုတ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို စားသံုးရန္ စားပြဲျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment