Sunday 5 August 2018

ပိႏၷဲသီး ခ်ဥ္ငံစပ္










ပိႏၷဲသီး ျပဳပ္ျပီးသားေလးေ​​​​​တြ ဝယ္လာျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္ျပန္တာေၾကာင္႔ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစမဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ မာမာခ်က္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ထုတ္ -  200 g
  2. ျပဳပ္ျပီးသား ပိႏၷဲသီး  - ၁၁စိတ္
  3. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး သံုးလံုး
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္ဥ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  6. ငရုတ္​သီးစိမ္​း အစပ္​​ေတာင္​့ - ႏွစ္ေတာင္႔
  7. နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  8. ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္ (ဟင္းအိုးအုပ္ရန္ )
  9. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  10. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  11. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  12. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  14. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  15. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း


ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ​ပုဇြန္​ကိုယ္​လံုးကို အခြံခြာကာ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ေပးျပီးေခါင္းထဲမွ အစာအိတ္ထုတ္ထားပါ
  • ျပဳပ္ျပီးသား ပိႏၷဲသီးကို  ပံုပါအတိုင္း အစိ္ေလးေတြ စိတ္ထားေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ 
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပိး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဳကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ 
  • ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီတလံုးကို အခြြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြထားပါ
  • ဆီ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား သၾကား ငါးငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  • အိုးထဲမွာ ဆီကိုထည္႔ျပီး အပူေပးကာ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ေထာင္း ငရုတ္​သီးစိမ္​း  င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႕ကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ငရုတ္သီး ဆီသတ္ကို ေဘးခနတြန္းထားကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ျပီး ေက်ေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်သြားတာနဲ႕ ပိႏၷဲသီး ဆား သၾကား ငံျပာရည္တို႕တခါထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ၿပီးတာနဲ႔ ပိႏၷဲသီးကို ​ေရျမဳပ္​​ေအာင္​ထည္​႔ကာ အဖံုးအုပ္​ျပီး တည္​​ေပးပါ
  • ​ေရဆူၿပီး ပိႏၷဲသီး မႏူးေသးခင္ ေရမခမ္​းမွီ​ အရသာျမည္​းကာ လိုသလိုျပင္​​ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ပိႏၷဲသီး ႏူးေစရန္ မ်ွစ္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တခါဆက္တည္ေပးပါ
  • ေနာက္တၾကိမ္ ထည္႔ထားေသာ ေရမခမ္းခင္ ပုဇြန္ထုတ္ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • ပုဇြန္အနံ႔ေပ်ာက္ေစရန္ အိုးအဖံုးကို ခနအုပ္ေပးကာ တည္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ထည္႔ျပီး အေပါ႔အငံ တခါထပ္ျမည္းေပးျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး နံနံပင္အုပ္ေပးကာ  ပိႏၷဲသီးပုဇြန္ထုတ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို စားသံုးရန္​ စားပြဲျပင္​ေပးနိုင္​ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment