Monday, 23 July 2018

Enoki mushroom အၾကြတ္ေၾကာ္











ဒီေန႔ေတာ႔႔ Enoki mushroom ေလးေတြကို တန္ပူရာမွဳန္႔နဲ႔ ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ အရမ္းအဆင္ေျပေစတဲ႔ အေၾကာ္ေလးပါ ေၾကာ္ရတာ လြယ္သေလာက္ စားရတာ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ မွဳိေလးေတြလဲ အဆင္သင္႔ ရွိေနမယ္ အခ်ိန္ေလးလဲ အားမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ေၾကာ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • Enoki mushroom  -  60g
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - 150 g
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တခြက္မရွိတရွိ
  • ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနည္းနည္းခ်င္းထည္႔ကာ ေရာေပးျပီး သမေအာင္ေမႊေပးကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ေရကိုတခါထဲ မထည္႔ဘဲ နည္းနည္းခ်င္းထည္႔ေပးကာ လိုတိုးပိုေလ်ာ႔ လုပ္ေပးပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ခပ္ျပစ္ျပစ္ ရေအာင္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • မွဳိဧ။္ မလိုအပ္ေသာ ေအာက္ပိုင္းေနရာကို ျဖတ္ေပးျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
  • မွဳိကို လက္ညွိဳးတေခ်ာင္းစာ သာသာ ယူေပးျပီး ေဖ်ာ္ထားသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ  ႏွစ္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုမီးအားျပင္းျပင္းနဲ႔ အပူေပးပါ
  • ဆီပူျပီး က်က္လာပါက မီးကိုအလယ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ မွဳိ မုန္႕ႏွစ္လူးကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ 
  • မီးအရမ္း မ်ားပါက အထဲမွ မွဳိမ်ားမက်က္ဘဲ ေပ်ာ႔ျပဲၾကီး ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ တစ္ဖက္က ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက မွဳိေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ရြရြ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ဆလတ္ရြက္ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment