Monday 23 July 2018

Enoki mushroom အကြွတ်ကြော်











ဒီေန႔ေတာ႔႔ Enoki mushroom ေလးေတြကို တန္ပူရာမွဳန္႔နဲ႔ ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ အရမ္းအဆင္ေျပေစတဲ႔ အေၾကာ္ေလးပါ။

 ေၾကာ္ရတာ လြယ္သေလာက္ စားရတာ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ မွဳိေလးေတြလဲ အဆင္သင္႔ ရွိေနမယ္ အခ်ိန္ေလးလဲ အားမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ေၾကာ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. Enoki mushroom  -  60 g
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - 150 g
  3. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တခြက္မရွိတရွိ
  4. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနည္းနည္းခ်င္းထည္႔ကာ ေရာေပးျပီး သမေအာင္ေမႊေပးကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ေရကိုတခါထဲ မထည္႔ဘဲ နည္းနည္းခ်င္းထည္႔ေပးကာ လိုတိုးပိုေလ်ာ႔ လုပ္ေပးပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ခပ္ျပစ္ျပစ္ ရေအာင္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • မွဳိဧ။္ မလိုအပ္ေသာ ေအာက္ပိုင္းေနရာကို ျဖတ္ေပးျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
  • မွဳိကို လက္ညွိဳးတေခ်ာင္းစာ သာသာ ယူေပးျပီး ေဖ်ာ္ထားသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ  ႏွစ္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုမီးအားျပင္းျပင္းနဲ႔ အပူေပးပါ
  • ဆီပူျပီး က်က္လာပါက မီးကိုအလယ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ မွဳိ မုန္႕ႏွစ္လူးကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ 
  • မီးအရမ္း မ်ားပါက အထဲမွ မွဳိမ်ားမက်က္ဘဲ ေပ်ာ႔ျပဲၾကီး ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ တစ္ဖက္က ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက မွဳိေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ရြရြ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ဆလတ္ရြက္ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment