Tuesday, 3 July 2018

ထိုင္း ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္







ဒီတခါေတာ႔ ရာသီဥတု ေအးစိမ္႔စိမ္႔ေလးမွာ ထိုင္းၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ စပါးလင္နံ႔ ငရုတ္သီးနံ႔ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေတာင္ပံ အရင္းပိုင္း - 500g
  • ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင္႔ အနီေရာင္ - ၂ေတာင္႔
  • စပါးလင္အရင္းပိုင္း - ၂လက္မခန္႔ ၃ေခ်ာင္း
  • ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဆီ - လိုသေလာက္

အခ်ဥ္အတြက္ ျပင္ဆင္ရန္
  1. Rice vinegar - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္း
  2. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
  4. ငရုတ္သီးစိမ္း အစိမ္းေရာင္ - ၃ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
  5. နံနံပင္ - အနည္းငယ္ ( အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
  6. ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ အားလံုထည္႔ျပီး ေရာေမႊေပးပါ

ၾကက္သားျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္ေတာင္ပံ အရင္းပိုင္းကို ေရေဆးေပးပါ
  2. ေရေျခာက္ေအာင္ ေရခနစစ္ထားပါ
  3. ျပီးတာနဲ႔ ပံုပါအတိုင္း အဆစ္ေနရာ ေအာက္ဖက္မွ ပါတ္ပါတ္လည္ကို လွီးေပးပါ
  4. လွီးထားေသာ ေနရာမွ ေအာင္ဖက္သို႔ တြန္းခ်လို႔ရသေလာက္ တြန္းခ်ေပးပါ
  5. စပါးလင္ကို ခပ္ရိတ္ရိတ္လွီးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  6. ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  7. ခရုဆီ ဆား သၾကားတို႔ကို ျပင္ထားပါ
  8. အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ဇလံုထဲမွာ ၾကက္သား စပါးလင္ ငရုတ္သီးစိမ္း ခရုဆီ ဆား သၾကားတို႔ကိုထည္႔ျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  9. အရသာနယ္ျပီးတာနဲ႔ cling wrap အုပ္ေပးကာ ေရခဲေသတာထဲမွာ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  10. အရသာႏွပ္ျပီးတာနဲ႔ ဆီကိုအိုးထဲထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  11. ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္သို႔ ေလ်ွ႔ေပးျပီးမွ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  12. သၾကားႏွင္႔ ခရုဆီပါတဲ႔အတြက္ အျပင္ဖက္မွာ အေရာင္ေျပာင္းလြယ္ျပီး အထဲမွာ မက်က္ဘဲ ေနတတ္တဲ႔အတြက္ မီးကိုသတိထားျပီး ေလ်ွာ႔ေပးပါ
  13. အညိဳေရာင္သန္းလာျပီဆိုရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  14. ဆီစစ္သြားျပီဆိုရင္ေတာ႔ အရသာ စပ္ထားေသာ အခ်ဥ္ႏွင္႔ တို႔စားလို႔ ရျပီျဖစ္တဲ႔ ထိုင္းၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ စပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။


No comments:

Post a Comment