Tuesday, 24 July 2018

မွဳိ အရည္ေသာက္ဆမ္း ( Australian King Oyster Mushroom)







ေတာသူျမိဳ႔တက္ေတာ႔ လိုခ်င္တာေလးေတြ ရလာလို႔ ေပ်ာ္မွေပ်ာ္ပါဘဲ အသီးအရြက္ေတြက ေစ်းၾကီးေပမဲ႔ စားခ်င္​လြန္​းလို႔ ဝယ္လာခဲ႔မိတယ္။

အဲဒီအထဲကမွ Australian King Oyster Mushroom ကို ငရုတ္သီးစိမ္း စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အရည္ေသာက္ဆမ္းခ်က္ကာ နံနံပင္​အုပ္​ကာ ခ်က္​ထားတဲ့နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မွဳိ (Australian King Oyster Mushroom)  - 500g
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - အစပ္ေတာင္႔ ၂ေတာင္႔
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
  • နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. မွဳိကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  2. နံနံပင္​ကိ ​ေရ​ေဆးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီးမွ ခပ္ပါးပါးလွီးပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  5. ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  6. ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  7. ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ဆီသတ္ပါ
  8. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းျပီးသားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  9. င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ ဆားႏွင့္ မွဳိကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
  10. မွဳိမ်ားႏြမ္းလာတာနဲ႕ အရည္အနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  11. ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ ကိုယ္လိုခ်င္သေလာက္ ေရထည္႔ကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  12. ေရလဲပြက္ပြက္ဆူလာျပီး အရသာလဲ အေနေတာ္ရျပီဆိုရင္ နံနံပင္ အုပ္ေပးကာ မွဳိအစပ္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment