Sunday, 22 July 2018

Chicken pad Thai


တခါတေလ ရာသီဥတုေၾကာင္႔ ထမင္းမစားခ်င္တဲ႔ အခါမ်ဳိးေတြမွာ စိတ္ထဲမွာ ေပၚလာေလးေတြ ရွာၾကံျပီး စားရေလ႔ ရွိတတ္ၾကပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတခါေတာ႔ စိတ္အေျပာင္းအလဲေလး ျဖစ္ရေလေအာင္ chicken pad Thai ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ - 150 g
  • ပဲပင္ေပါက္ - 100 g
  • ခပ္ပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 100 g
  • brown sugar - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေျမပဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုးကို ေလးစိတ္ရေအာင္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂မႊာကို အခြံခြာျပီး နုတ္နုတ္စဥ္းထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေရာင္အေတာင္႔ - အေတာင္႔ၾကီးၾကီး တေတာင္႔ (ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ)
  • ဂ်ဴးဖူး - ၂ပင္ ( ခပ္ရွည္ရွည္ လွီးထားပါ)
  • နံနံပင္ - ၂ပင္ (လွီးထားပါ)
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - တပင္  (လွီးထားပါ) 
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္ၪ - ႏွစ္လံုး (ပန္းကန္ထဲမွာ ခေလာက္ထားပါ)
  • နာနတ္ပြင္႔ - တပြင္႔
  • မံုလာဥနီ  - အနည္းငယ္ (လွီးထားပါ)
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲကို ျပင္ထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို အရင္ဆံုး ၄မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး ေဘးကိုတြန္းထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း သၾကားအညိဳ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ နာနတ္ပြင္႔တို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ 
  • ေမႊးလာတာနဲ႔ ၾကက္သားႏွင္႔ ျပန္ေရာကာ ၃ခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကိုထည့္ကာ က်က္ေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ မံုလာဥနီႏွင္႔ ပဲပင္ေပါက္ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • ပဲပင္ေပါက္ႏွင့္မံုလာဥနီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးျပီး ငါးငံျပာရည္ႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ ဆန္ျပားကိုထည့္ေမႊကာ နံနံပင္ ေျမပဲေလွာ္ ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင္႔ ဂ်ဳးဖူးတို႔ထည္႔ေမႊကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ စားပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment