Tuesday, 17 July 2018

သံပုယိုသီးအမႊာ ငါးပိေထာင္း




ဒီတခါေတာ႔ သံပုယိုသီး အမႊာေလးေတြနဲ႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းလြန္းတဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ ငါးပိေထာင္းနည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သံပုယိုသီး - အလံုးၾကီးၾကီး တလံုး
  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္းခြဲ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ၂၀ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆားကို ပန္းကန္လံုး တလံုးထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး ေရလက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တလံုးစာႏွင္႔ ေဖ်ာ္ထားပါ
  2. သံပုယိုသီးကို အခြံခြာျပီး အျဖဴေရာင္အကာမ်ား မပါေအာင္ဖယ္ေပးျပီး အသားမႊာေလးေတြ ထြင္ေပးပါ
  3. ထို ထြင္ထားေသာ သံပုယိုသီး အဖတ္ေလးမ်ားကို ဆားရည္ေဖ်ာ္ထားေသာ ရည္ထဲမွာ စိမ္ထားပါ
  4. ပုဇြန္ငါးပိကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
  5. မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မ႐ွိပါက မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးခပ္ေသးေသး တလံုးထဲ ပုဇြန္ငါးပိကိုကပ္ကာ ကင္ေပးပါ
  6. အေပၚယံ တင္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီး ဆက္ကင္ေပးပါ
  7. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ထားပါ
  8. အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ အရင္ဆံုး င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  9. ပုဇြန္ေျခာက္ ညက္တာနဲ႕ ေလွာ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းပါ
  10. အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေထာင္းပါ
  11. ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ငါးပိေထာင္းကို သံပုယိုသီးအမႊာ အဖတ္ႏွင္႔ ေရာေမႊေပးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမႊးေနေသာ ငါးပိေထာင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment