Thursday 26 July 2018

မလေးရှားစတိုင်လ် ပုဇွန်ဟင်း


အခြံခြာကာ သန္႔စင္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငရုတ္သီးစိမ္း ငရုတ္သီး
အႏွစ္ေထာင္းႏွင္႔ သီဟိုလ္ေစ႔ေထာင္း

ဆား ဆီ သံပုရာရည္ႏွင္႔ သၾကား






ေအးလြန္းတဲ႔ ရာသီဥတုေၾကာင္႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေတြ စားခ်င္တာနဲ႔ အရင္ရက္က ခ်က္ျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ မေလးရွားစတိုင္လ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ငံစပ္ စိမ္႔စိမ္႔ေလးရဲ ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ထုတ္ -  300 g
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၃လံုး
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂ မႊာ
  5. ငရုတ္​သီးစိမ္​း အစပ္​​ေတာင္​့႔ - ၂ေတာင္႔
  6. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  7. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  8. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  9. သီိဟို​ေစ့ - ထမင္​းစားဇြန္​း ၃ဇြန္​း
  10. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  12. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  13. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  14. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း


ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ​ပုဇြန္​ကိုယ္​လံုးကို အခြံခြာကာ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ေပးျပီးေခါင္းထဲမွ အစာအိတ္ထုတ္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ 
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပိး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဳကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ညက္ညက္ ေထာင္းထားပါ 
  • ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္​ပါးပါး လွီးထား​ပါ
  • စီဟိုေစ႔ကို မညက္​တစ္ညက္​ ​ေထာင္​းထားပါ
  • သံပုရာရည္ကို ျပင္ထားပါ
  • ဆီ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား သၾကား ငါးငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  • အိုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ေထာင္း ငရုတ္​သီးစိမ္​း  င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကိုထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ငရုတ္သီး ဆီသတ္ကို ေဘးခနတြန္းထားကာ သီဟိုေစ႔ႏွင္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ျပီး ေက်ေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်သြားတာနဲ႕ ပုဇြန္​ထုတ္​ သံပုရာရည္ ဆား သၾကား ငံျပာရည္တို႕တခါထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ၿပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္​ကို ​ေရျမဳပ္​​ေအာင္​ထည္​႔ကာ အဖံုးအုပ္​ျပီး တည္​​ေပးပါ
  • ​ေရဆူၿပီး ေရမခမ္​းခင္​ အရသာျမည္​းကာ လိုသလိုျပင္​​ေပးျပီး မီးပိတ္​​ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ မေလးရွားစတိုင္လ္ ပုဇြန္ထုတ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို စားသံုးရန္​ စားပြဲျပင္​ေပးနိုင္​ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment