Thursday, 19 July 2018

ၾကက္သား ကိုက္လံေၾကာ္


တခါတေလ အခ်ိန္မရတဲ႔အခါမ်ဳိးတို႔ ဟင္းအမယ္စံုေအာင္ မခ်က္ခ်င္တဲ႔ ေန႔မ်ဳိးဆိုရင္ အခုလို ဟင္းတမယ္ထဲနဲ႔ ထမင္းစားလို႔ မိန္ေစတဲ႔ ၾကက္သားကိုက္လံ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ကိုက္လံ - ၇ပင္
  • ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - အေနေတာ္ တတံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • နာနတ္ပြင္႔ - တပြင္႔
  • ေလးညွင္း - တပြင္႔
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတပံု
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကိုက္လံကို အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားပါ
  2. ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အသားႏႊင္ထားပါ
  3. နာနတ္ပြင္႔ ေလးညွင္း ဆား သၾကား ဆီ ငရုတ္ေကာင္းႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  5. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  6. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕သၾကားကို ညိဳေရာင္သန္းလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ ေလးညွင္း နာနတ္ပြင္႔ႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  8. ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ ကိုက္လံမ်ား ပဲငံျပာရည္ႏွင္႔ ၾကက္သားကိုမ်ား​ထည့္ျပီး ဆားထည့္ေမႊပါ
  9. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရြက္မွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား မခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment