Friday, 9 June 2017

ၾကက္သားလံုး သခြားသီးအရည္ေသာက္ဆမ္း






ထမင္း၀ိုင္းမွာ အရည္ေသာက္ေလးပါမွ ထမင္းစားလို႕ေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ငါးဆားနယ္ေၾကာ္ကို င႐ုတ္သီးစပ္စပ္နဲ႕ေၾကာ္ျပီး ငါးဆားနယ္ေၾကာ္နဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ သခြားသီးေၾကာ္ခ်က္ တမယ္ခ်က္လိုက္ပါတယ္ စားခ်င့္စဖြယ္ စားမိန္အရည္ေသာက္ဟင္းေလးမို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

  • သခြားသီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တလံုး
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ၾကက္သားလံုးလုပ္ရန္
  • ၾကက္ႀကိတ္သား 100g 
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • သခြားသီးကို အခြံခြာျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္ႀကိတ္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္ႀကိတ္သားကို အရသာနယ္ျပီး အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးထားပါ
  • အိုးတလံုးထဲမွာ သခြားသီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆီ ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ေရအနည္းငယ္တို႕ကိုထည့္ကာ ဟင္းလံုးမိေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူလာျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ေနတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊကာ ၾကက္သားလံုးမ်ားကို ထည့္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ အဖံုးအုပ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္တလံုးခြဲစာ ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
  • ဟင္းရည္ဆူလာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ခပ္ျပီး သခြားသီးေၾကာ္ခ်က္ကို ဟင္းပြဲျပင္ေပးပါ။



No comments:

Post a Comment