Wednesday, 14 June 2017

ၾကက္ေပါင္ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး






ၾကက္ေပါင္သားကို အတံုးလိုက္ ေၾကာ္စားရတာ ႐ိုးသလို ျဖစ္လာေလေတာ့ ဒီတခါေတာ့ အရသာေလးလဲ ဆန္းရေလေအာင္ bread crumbအမွဳန္႕ေလးလူးျပီး ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ေၾကာ္ပါမယ္ အရသာေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ဖို႕အတြက္ ပါ၀င္ရမွာေလးေတြနဲ႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ေပါင္သား - ၄ခု
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • Lemon Pepper - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • Lemon Pepper မ႐ွိပါက သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတ၀က္နဲ႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကို ေရာနယ္ေပးပါ
  • ဆီ - လက္ဖက္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
  • Panko bread crumbs - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ Paper Towelႏွင့္ ခပ္ဖြဖြ သုတ္ေပးပါ
  • ေရေျခာက္သြားပါက ၾကက္ေပါင္သားကို အလယ္မွခြဲျပီး အ႐ိုးေပၚေအာင္လွီးကာ အ႐ိုးအသား သတ္သတ္စီျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးပါ
  • အသားမ်ားကို နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ lemon pepper တို႕နဲ႕အရသာ၀င္ေအာင္ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္ျပီးပါက Panko bread crumbs မွဳန္႕နဲ႕ ၾကက္သားျပား မ်က္ႏွာျပင္ ၂ဖက္လံုးကို ျဖဴးျပီး ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
  • ေအာက္ေခ် မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးကို ဆီအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက ငါးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ေနာက္တဖက္ လွန္ေပးျပီး ေနာက္တဖက္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment