Wednesday, 14 June 2017

ၾကက္ေပါင္ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး






ၾကက္ေပါင္သားကို အတံုးလိုက္ ေၾကာ္စားရတာ ႐ိုးသလို ျဖစ္လာေလေတာ့ ဒီတခါေတာ့ အရသာေလးလဲ ဆန္းရေလေအာင္ bread crumbအမွဳန္႕ေလးလူးျပီး ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ေၾကာ္ပါမယ္ အရသာေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ဖို႕အတြက္ ပါ၀င္ရမွာေလးေတြနဲ႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ေပါင္သား - ေလးခု
  2. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္၀က္
  6. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - လိုသေလာက္ 
  8. Bread crumbs - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းေမာက္ေမာက္

ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ Paper Towelႏွင့္ ခပ္ဖြဖြ သုတ္ေပးပါ
  • ေရေျခာက္သြားပါက ၾကက္ေပါင္သားကို အလယ္မွခြဲျပီး အ႐ိုးေပၚေအာင္လွီးကာ အ႐ိုးအသား သတ္သတ္စီျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးပါ
  • အသားမ်ားကို နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ lemon pepper တို႕နဲ႕အရသာ၀င္ေအာင္ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္ျပီးပါက bread crumbs မွဳန္႕နဲ႕ ၾကက္သားျပား မ်က္ႏွာျပင္ ၂ဖက္လံုးကို ျဖဴးျပီး ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
  • ေအာက္ေခ် မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို ဆီအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ေနာက္တစ္ဖက္ လွန္ေပးျပီး ေနာက္တစ္ဖက္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုရန္ ျပင္ေပးးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment