Sunday, 25 June 2017

ၾကက္သား ငါးပိခ်က္


အရသာ လ်ွာကသိ ဆိုသလိုပါဘဲ ထင္းစားတိုင္း တမ္းတမိတာက ငါးပိခ်က္ေလး ငါးပိရည္က်ဳိေလး ပါမွ ေလးေလးပင္ပင္ေလး ႐ွိတတ္ပါတယ္။ ဒီေန႕ေတာ့ ငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္အံုးမွပါဆိုျပီး ေရခဲေသတၱာအဖြင့္ ၾကက္သားေတြေတြ႕တာနဲ႕ ၾကက္သားငါးပိခ်က္ေလး စားခ်င္လာမိျပန္တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕  ထမင္းမိန္မိန္ စားရေလေအာင္ ၾကက္သားငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာ ၾကက္သား - 300g 
  • င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (အစပ္မစားလ်ွင္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ)
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  • ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာခန္႕
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၅လံုး (သို႕မဟုတ္) ready made ၄၀၀ဂရမ္ဗူးကို သံုးေပးပါ
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္က်ဳိပ်စ္ပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ကာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထဲ့ပါ ျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ကိုေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ၾကက္သားကို အနည္းငယ္ မာလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားမ်ား အနည္းငယ္ မာလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထဲ့ျပီး အခြံမ်ား လိတ္လာတဲ့ထိ ေမႊျပီးခ်က္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံမ်ားလိတ္လာတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ ငံျပာရည္ ငါးပိရည္က်ဳိတို႕ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
  • အားလံုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ အရသာကိုျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားငါးပိခ်က္ ေမႊးေမႊးေလးကို တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
  • ငါးပိခ်က္ အေရာင္ပိုလွေအာင္ ႐ိုး႐ိုး ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစား ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္။

No comments:

Post a Comment