Sunday 25 June 2017

ၾကက္သား ငါးပိခ်က္


အရသာ လ်ွာကသိ ဆိုသလိုပါဘဲ ထင္းစားတိုင္း တမ္းတမိတာက ငါးပိခ်က္ေလးေတြ ငါးပိရည္က်ဳိေလးေတြပါမွ ေလးေလးပင္ပင္ေလး ႐ွိတတ္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႕ေတာ့ ငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္အံုးမွပါဆိုျပီး ေရခဲေသတၱာအဖြင့္ ၾကက္သားေတြေတြ႕တာနဲ႕ ၾကက္သားငါးပိခ်က္ေလး စားခ်င္လာမိျပန္တယ္ ဒီေတာ႔လဲ ထမင္းမိန္မိန္ စားရေလေအာင္ ၾကက္သားငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာ ၾကက္သား - 300 g 
  2. င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (အစပ္မစားလ်ွင္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ)
  3. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာခန္႕
  5. ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၅လံုး (သို႕မဟုတ္) ready made ၄၀၀ဂရမ္ဗူးကို သံုးေပးပါ
  6. ဆီ - ထမင္းစာဇြန္း ငါးဇြန္း
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  9. က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္က်ဳိပ်စ္ပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  10. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း


ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ကာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထဲ့ေပးပါ။ 
  • ျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ။
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ကိုေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
  • င႐ုတ္သီးနံ႔ ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ၾကက္သားကို အနည္းငယ္ မာလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ၾကက္သားမ်ား အနည္းငယ္ မာလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထဲ့ျပီး အခြံမ်ား လိတ္လာတဲ့ထိ ေမႊျပီးခ်က္ေပးပါ။
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီမ်ား ေက်သြားျပီးး အခြံမ်ား လိတ္လာတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ ငံျပာရည္ ငါးပိရည္က်ဳိတို႕ကို ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ။
  • အားလံုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ အရသာကိုျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားငါးပိခ်က္ ေမႊးေမႊးေလးကို တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
  • ငါးပိခ်က္ အေရာင္ပိုလွေအာင္ ႐ိုး႐ိုး ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစား ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္။

No comments:

Post a Comment