Friday, 23 June 2017

ခ်ဥ္ငံစပ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္



အခုရက္ထဲ မာမာတေယာက္ အိမ္အလုပ္ေတြမ်ားေနေပမဲ့ ဟင္းေတြေတာ့ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့လဲ သတ္သတ္လြတ္ေလးေတြ စားေနတဲ့ သမီးငယ္ေလးအတြက္ အသုပ္စံုေလးေတြ သုပ္ျဖစ္တာမို႕လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ လူတိုင္းျပင္ဆင္တတ္တဲ႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အသုပ္စံု သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • နံနံပင္ - အေနေတာ္
  • လက္ဖက္အေၾကာ္စံု - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္လံုးတလံုးစာသာသာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  2. နံနံပင္ႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
  3. အသုပ္ထဲထည့္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  4. လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲထည့္ေပးပါ
  5. လက္ဖက္အေၾကာ္စံု နံနံပင္  ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း သံပုရာရည္တို႕ကိုထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  6. နယ္ဖတ္ျပီးတာနဲ႕ စားပြဲျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲသို႕ေျပာင္းျပီး သတ္သတ္လြတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ ခ်ဥငံစပ္ေလးကို ထမင္းပူပူ ေရေႏြးၾကမ္းေလးႏွင့္တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။





No comments:

Post a Comment