Wednesday, 28 June 2017

ၾကက္သားေကာ္ရည္ဆမ္း အခ်ဳိခ်က္


တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာ စားဖြယ္ရာ တမ်ဳိးျဖစ္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ ၾကက္သားေကာ္ရည္ဆမ္း အခ်ဳိခ်က္နည္းေလး ခ်က္ျဖစ္တာနဲ႕ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

သၾကားကို နီညိဳေရာင္သန္းလာေအာင္ ေၾကာ္ျပီးမွ ၾကက္သားကိုထည့္ျပီး လံုးခ်က္ ခ်က္ေပးရပါတယ္ သၾကားေၾကာ္ခ်ိန္မွာလဲ အပြင့္ေသးတဲ့ သၾကားကို မသံုးဘဲ အပြင့္ႀကီးတဲ့ သၾကားကို သံုးေစခ်င္ပါတယ္ အပြင့္ေသးတဲ့ သၾကားကိုသံုးရင္ သၾကားဆီသတ္ခ်ိန္မွာ ခနေလးေပ်ာ္ျပီး အေရာင္မည္းသြားတတ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 200g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂ဥ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြနနး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းသယ္
  • ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားျပီး ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားျပီး မိနစ္၂၀ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ( ၾကက္သားႏွပ္ထဲ ထည့္ရန္)
  3. ၾကက္သြန္နီႏွစ္လံုးကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ တလံုးကို ၈စိတ္စိတ္ထားပါ
  4. အလံုးေသးေသာ ၾကက္သြန္နီကို သံုးပါက အလံုးလိုက္ ထည့္ခ်က္ပါ
  5. ေကာ္မွဳန္႕ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ေဖ်ာ္ထားပါ
  6. က်န္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု

  1. ေဇာက္အနည္းငယ္နက္ေသာ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ျပီး ဆီပူလာလွ်င္ သၾကားမ်ားထည္႔ကာ သၾကားနီညွိေရာင္သန္း လာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
  2. သၾကားေၾကာ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
  3. သၾကား နီညိွေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ကာ ၃မိနစ္ခန္႔ လံုးခ်က္ေပးပါ
  4. လံုးခ်က္ေလးရတာနဲ႕ ဒယ္အိုးထဲ ၾကပ္သားျမဳပ္ေအာင္ ေရထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
  5. ေရမခမ္းခင္ အဖတ္ေလးမ်ားရေအာင္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ထည္႔ခ်က္ေပးပါ
  6. ၾကက္သြန္နီမ်ား အရမ္းမႏူးခင္ ေရေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကိုထည့္ကာ ျပစ္လာေအာင္ ေမႊေပးပါ
  7. ေရခမ္းျပီး  ေကာ္ရည္ျပစ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး ၾကက္သားေကာ္ရည္ခ်က္ ေမႊးေမႊးေလးကို ဟင္းပူတုန္း စားသံုးရန္ စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment