Monday, 19 June 2017

သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ၾကက္သားေၾကာ္ေထာင္း


အရင္ႏွစ္က ထည့္ထားတဲ့ သရက္သီးဆားရည္ေလးေတြ ဒီႏွစ္သရက္သီး မေပၚခင္ ထုတ္ျပီးသုပ္စားလိုက္ ေထာင္းစားလိုက္နဲ႕ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္ေၾကာ္ေတြ ပိုေနတာနဲ႕ ေရာသမေမႊကာ ေထာင္းစားျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ထမင္း၀ိုင္းအတြက္ အအီေျပ ဟင္းတမယ္အတြက္ ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ - အေနေတာ္ ၂လံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ေၾကာ္ျပီးသား ၾကက္သား - ၃တံုးခန္႕
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ျပီးသားကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပတ္ျပတ္ႏွင့္ လိုက္ေပါက္ေပးပါ
  • တလံုးလံုး အျပည့္လိုက္ေပါက္ျပီးတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးခ်ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အသားမႊာထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံု သို႕မဟုတ္ င႐ုတ္ဆံုႀကီးႀကီးထဲမွာ နံနံပင္မွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ
  • အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ သမသြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးကာ နံနံပင္ထည့္ေမႊေပးျပီးပါက ၾကက္ေၾကာ္ေထာင္းေလး ရပါျပီ
  • သရက္သီး ဆားရည္စိမ္က အငံပါျပီးသားျဖစ္တဲ့အတြက္ အငံထည့္စရာမလိုပါ
  • ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာပါ၀င္တဲ့ သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ၾကက္သားေၾကာ္ ေထာင္းေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment