သခြားသီးသုပ္ေဟ႔ ဆိုလိုက္ရင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ငါးငပိရည္က်ဳိနံ႔ေလး ေမႊးေနမွ စားလို႔ေကာင္းတာမ်ဳိးပါ သခြားသီေထာင္းသုပ္ထဲ ငါးပိရည္က်ဳိေလးက အဓိက ပါရတာမို႔လို႔ အိမ္မွာငါးငပိရည္ က်ဳိျပီေဟ႔လို႔ဆိုရင္ သခြားသီးေထာင္းသုပ္ေလးက အေဖာ္အျဖစ္ ပါလာတတ္ျပန္တာပါဘဲ။
ဒါေၾကာင္႔မို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းလြန္းတဲ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သခြားသီးေထာင္းသုပ္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ဆားအနည္းငယ္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ထားေသာ ဘာဆာငါး - တစ္တံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း (အခ်ဥ္ၾကိဳက္သေလာက္ထဲ႔ပါ)
- ငါးငပိရည္က်ဳိျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
- ဆား - အနည္းငယ္
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (မထည့္လဲရ)
ျပင္ဆင္ပံု
- သခြားသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းေပးကာ မိမိအဆင္ေျပသလို အရင္ျခစ္ေပးထားပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ဘာဆာငါးကို ခပ္မြမြ ေခ်ေပးထားပါ
- င႐ုတ္သီးကို ေမႊးေအာင္ေလွာ္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးျပီး ေရတထပ္ ထပ္ေဆးထားေပးပါ
- ငါးပိကိုဆား နႏြင္းႏွင္႔ ေရသင္႔ရံု ထည္႔ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ဳိထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ထားေပးပါ
- ငရုတ္ဆံု ၾကီးၾကီးထဲမွာ သခြားသီး ျခစ္ျပီးသား ငါးပိရည္က်ဳိ ဆား ငါးျပဳပ္ ၾကက္သြန္နီ ပင္စိမ္း႐ြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း သံပုရာရည္ညွစ္ ဆီခ်က္တို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ေထာင္းနယ္ေလး နယ္ေပးပါ
- အစပ္ေၾကာက္ပါက င႐ုတ္သီးေလ်ာ့ထည့္ကာ အားလံုးသမေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ေထာင္းနယ္ေလး နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာကို လိုသလို ျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမႊးေနတဲ႔ သခြားသီးေထာင္းသုပ္ကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment