ဒီေန႔ေတာ႔ ဘဲတေကာင္ဝယ္ကာခုတ္ျပီး သိမ္းတန္တာသိမ္းကာ ရင္ပံုတစ္ျခမ္းကိုေတာ႔ ေမႊးပ်႔ံကာ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ဘဲသားဆီျပန္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘဲသား - ရင္ပံုျခမ္း ၁ျခမ္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
- ခ်င္း - လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ကရေဝးရြက္ -၂ရြက္
- ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဘဲသားကုိ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတုံးေလးမ်ား တုံးေပးပါ
- တံုးထားေသာ ဘဲသားကို ဆား ဟင္းခတ္မႈန္႔ နႏြင္းမႈန္႔တို႕ျဖင့္ အရသာနယ္ၿပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ တဥကို ငရုတ္သီးႏွင္႔ေထာင္းျပီး က်န္တဥကို အစိတ္စိတ္ထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ တဝက္ကို ခပ္မ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြ လွီးေပးျပီး တဝက္ကို ငရုတ္သီးႏွင္႔ေထာင္းရန္ ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ တဝက္ကိုေလးစိတ္စိတ္ထားကာ က်န္တဝက္ကို ငရုတ္သီးႏွင္႔ေထာင္းရန္ ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကိုေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ကရေဝးရြက္ မဆလာ ဆား ဆီတို႔ကို ျပင္ထားေပးပါ
ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ဒယ္အိုးတလုံးမွာ ဆီကိုထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ၿပီးဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာပါက ကရေဝးရြက္ထည္႔ေမႊေပးကာ အရသာနယ္ထားေသာ ဘဲသားမ်ားကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ
- ဘဲသား အေပၚယံေၾကာေတြ မာတင္းလာေအာင္ငရုတ္သီးဆီသတ္ထားတာလဲ အိုးမကပ္ေစေအာင္ ေရနည္းနည္းျခင္းစီထည္႔ေပးျပီး ဆီသတ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖုံးကိုပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
- ဆီသံေလး ၾကားလာတာနဲ႕ အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုအသာေလး လွဳပ္ေပးျပီး ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ထည့္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႕ ဘဲသားႏူးေအာင္ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ပထမတရည္ ခမ္းတာနဲ႔ ဘဲသားႏူးမႏူး စမ္းၾကည္႔ပါ
- အသားမႏူးေသးပါက ေရထပ္ထည္႔ေပးျပီး တည္ေပးပါ
- ဘဲသားႏွဳးအိလာျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီလည္ေရလည္ ရေနခ်ိန္ေလးမွာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႔ကိုထည္႔ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ၂မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
- ဆီျပန္သြားၿပီဆိုမွ မဆလာအုပ္ျပီး ႏွံ႕ေအာင္ေမႊေပးကာ အရသာ႐ွိေသာ ဘဲသားမဆလာအုပ္ ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment