Sunday, 11 March 2018

ငရုတ်သီးစိမ်းဆားထောင်း







အိမ္မွာစိုက္ထားတဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းပင္ေတြ သီးလြန္းေတာ႔ စားလို႔လဲ မကုန္ျဖစ္ေနျပီး ခဲျပီးသိမ္းထားတာေတြလဲ အမ်ားၾကီး ျဖစ္ေနေတာ႔ အစပ္အရမ္းစားတဲ႔ မာမာ႔အတြက္ ဒီေနေ႔တာ႔႔ သတ္သတ္လြတ္ ဆားေထာင္းေလး ေထာင္းလိုက္ပါတယ္။

အစပ္ေလးပါမွ ထမင္းစားလို႔ မိန္တတ္တဲ႔ သူေတြအတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ သတ္သတ္လြတ္ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆားေထာင္း ေထာင္းနည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. င႐ုတ္သီးစိမ္း - တစ္ဆယ္သား
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  4. အခ်ဳိမွဳန္႔မစားပါက ၾကက္သားမွဳန္႔ အစားထိုးျပီး ေထာင္းႏိူင္ပါတယ္။

ျပင္ဆင္ပံု
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညႇာေႁခြထားပါ
  • ေရေဆးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေမႊးသြားေအာင္ ဒယ္အိုးဲမွာ  ထည္႔ေလွာ္္ထားပါ
  • ေလွာ္ထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမႈန္႔တို႔ထည့္ကာ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးျပီးပါက ငရုတ္သီးစိမ္း ဆားေထာင္းစပ္စပ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္ရာ ဟင္းပြဲမ်ားႏွင္႔တြဲဖက္ကာ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. မမ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ၾကာရွည္ခံေအာင္ ဘယ္လိုခဲရသလဲရွင္႔။

    ReplyDelete