Sunday, 18 March 2018

အမဲသား အမွကြော်








ဒီေန႔ေတာ႔ အေဝးမွာ ေက်ာင္းသြားတက္ေနတဲ႔ သမီးေလးအတြက္ ၾကာၾကာထားလို႔ရျပီး စားလို႔ေကာင္းေစတဲ႔ အမဲသားအမြ အခ်ဳိေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္တယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အမဲသား – 1000 g
  2. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  3. ခ်င္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆီ - တစ္လီတာ
  7. ေရ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • အမဲသားကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း အတံုးေလးေတြ တံုးေပးထားပါ
  • ခ်င္းမွဳန္႔ႏွင္႔အတူ ဆား နႏြင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ခ်င္းမွဳန္႔ အမဲသား ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားျပီး အနည္းဆံုး တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အမဲသား အိုးထဲမွာ အမဲသား ျမဳပ္တဲ႔အထိ ေရထည့္၍ အဖံုးဖံုးကာ မီးအေနေတာ္နဲ႕ တည္ထားေပးပါ
  • အသားအိုး တည္ထားစဥ္ အရသာ ၀င္ေစရန္ႏွင့္ အသားအက်က္ ညီေစရန္ ၂ခါသံုးခါေလာက္ လွန္ေပးပါ
  • ေရတစ္၀က္ေလာက္ ခမ္းသြားတာနဲ႕ မီးကို အနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ွာ့ေပးျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးထားပါ
  • ေရခမ္းကာ နီးပါက ဟင္းအိုးတူးျပီး ကပ္ေစႏိူင္တဲ့အတြက္ သတိထားျပီး ၾကည့္ေပးပါ
  • ေရအကုန္လံုး ခမ္းသြားတာနဲ႕ အသားမ်ားကို အေအးခံ ေပးထားပါ
  • အသားမ်ား ေအးသြားတာနဲ႕ တစ္တံုးခ်င္းယူကာ အသားကို မႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ျပဳပ္ထားေသာ အိုးထဲမွာဘဲ အသားႏွင္႔ဆီထည္႔ကာ မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္း မျပင္းေအာင္ မီးအပူရွိန္ကို သတိထားျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • အမဲသားမ်ား ၾကြတ္ျပီးရြလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္ျပီဆိုတာနဲ႔  ေမႊးျပီးခ်ဳိေနေသာ အမဲသား အမြေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို စားႏိူင္ေအာင္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment