ဒီေန႔ေတာ႔ အေဝးမွာ ေက်ာင္းသြားတက္ေနတဲ႔ သမီးေလးအတြက္ ၾကာၾကာထားလို႔ရျပီး စားလို႔ေကာင္းေစတဲ႔ အမဲသားအမြ အခ်ဳိေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္တယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အမဲသား – 1000 g
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ခ်င္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - တစ္လီတာ
- ေရ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- အမဲသားကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း အတံုးေလးေတြ တံုးေပးထားပါ
- ခ်င္းမွဳန္႔ႏွင္႔အတူ ဆား နႏြင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ခ်င္းမွဳန္႔ အမဲသား ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားျပီး အနည္းဆံုး တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အမဲသား အိုးထဲမွာ အမဲသား ျမဳပ္တဲ႔အထိ ေရထည့္၍ အဖံုးဖံုးကာ မီးအေနေတာ္နဲ႕ တည္ထားေပးပါ
- အသားအိုး တည္ထားစဥ္ အရသာ ၀င္ေစရန္ႏွင့္ အသားအက်က္ ညီေစရန္ ၂ခါသံုးခါေလာက္ လွန္ေပးပါ
- ေရတစ္၀က္ေလာက္ ခမ္းသြားတာနဲ႕ မီးကို အနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ွာ့ေပးျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးထားပါ
- ေရခမ္းကာ နီးပါက ဟင္းအိုးတူးျပီး ကပ္ေစႏိူင္တဲ့အတြက္ သတိထားျပီး ၾကည့္ေပးပါ
- ေရအကုန္လံုး ခမ္းသြားတာနဲ႕ အသားမ်ားကို အေအးခံ ေပးထားပါ
- အသားမ်ား ေအးသြားတာနဲ႕ တစ္တံုးခ်င္းယူကာ အသားကို မႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ျပဳပ္ထားေသာ အိုးထဲမွာဘဲ အသားႏွင္႔ဆီထည္႔ကာ မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္း မျပင္းေအာင္ မီးအပူရွိန္ကို သတိထားျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- အမဲသားမ်ား ၾကြတ္ျပီးရြလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ေမႊးျပီးခ်ဳိေနေသာ အမဲသား အမြေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို စားႏိူင္ေအာင္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment