မိဘေတြနဲ႔ အေဝးမွာ ေက်ာင္းသြားတက္ေနတဲ႔ သမီးေလးအတြက္ ၾကာၾကာထားလို႔ရျပီး စားလို႔ေကာင္းေစတဲ႔ ၾကက္အမြ အခ်ဳိေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္တယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား – 1000 g
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ခ်င္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - တစ္လီတာခြဲခန္႔
- ေရ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးထားပါ
- ခ်င္းမွဳန္႔ႏွင္႔အတူ ဆား နႏြင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ခ်င္းမွဳန္႔ ၾကက္သား ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားျပီး အနည္းဆံုး တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အရသာဝင္ေအာင္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားအိုးထဲ ေရထည့္၍ အဖံုးဖံုးကာ မီးအေနေတာ္နဲ႕ တည္ထားေပးပါ
- အသားအိုး တည္ထားစဥ္ အရသာ ၀င္ေစရန္ႏွင့္ အသားအက်က္ ညီေစရန္ ၾကက္သားကို ႏွစ္ခါသံုးခါေလာက္ လွန္ေပးပါ
- ေရတစ္၀က္ေလာက္ ခမ္းသြားတာနဲ႕ မီးကို အနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ွာ့ေပးျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးထားပါ
- ေရခမ္းကာနီးပါက ဟင္းအိုးတူးျပီး ကပ္ေစႏိူင္တဲ့အတြက္ သတိထားျပီး ၾကည့္ေပးပါ
- ေရအကုန္လံုး ခမ္းမသြားခင္ အိုးထဲမွာဘဲ ၾကက္သားမ်ားကို ဖိဖိေခ်ေပးပါ
- ၾကက္သားအသားမ်ား ေက်သြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ျပဳပ္ျပီး ေခ်ထားေသာ အိုးထဲမွာဘဲ ဆီထည္႔ကာ မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္း မျပင္းေအာင္ သတိထားျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေမႊေပးပါ
- ဆီအျမဳပ္မ်ား တက္လာျပီး ၾကက္သားအသားမ်ား ၾကြတ္ျပီးရြလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ေမႊးျပီးခ်ဳိေနေသာ ၾကက္သားအမြေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို စားႏိူင္ေအာင္ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မမ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ၾကာရွည္ခံေအာင္ ဘယ္လိုခဲရသလဲရွင္႔။
ReplyDelete