အခုရက္ထဲ မိုးေလေလးက ေစြေနေလေတာ႔ စိတ္ထဲမွာ ပူေလာင္ျပီး ခ်ဥ္စပ္ေနတာေလးေတြ စားခ်င္မိတာနဲ႔ ready made ပိႏၷဲသီးျပဳပ္ျပီးသား ဗူးေလးေဖာက္ကာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံ စပ္စပ္ေလး ေထာင္းမိသြားတဲ႔အတြက္ ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ ပိႏၷဲသီးေထာင္းနည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျပဳပ္ျပီးသား ပိႏၷဲသီး - အေနေတာ္ တစ္ကြင္း
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- ငရုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၃မႊာ
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပိႏၷဲသီးဗူးကိုေဖာက္ျပီး ပိႏၷဲကြင္းကို ၁၀မိနစ္ေလာက္ ျပန္ျပဳပ္ေပးပါ
- အေအးခံျပီးတာနဲ႕ အေနေတာ္ေလးေတြ ဖဲ႔ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႔ ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ သံပုရာသီး ဆား သၾကား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႔ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံု သို႕မဟုတ္ င႐ုတ္ဆံုႀကီးႀကီးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကိုထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ ေထာင္းေပးျပီး သံပုရာရည္ညွစ္ေပးပါ
- အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ သမသြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးရင္ ရပါျပီ
- ေထာင္းျပီးတာနဲ႕ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ေမႊေပးပါ
- အရသာ ျမည္းျပီးတာနဲ႔ လိုသလို ျပင္ေပးကာ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာပါ၀င္တဲ့ ပိႏၷဲသီးေထာင္းေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment