သတ္သတ္လြတ္ စားတဲ႔ေန႔ေတြမွာ ပဲသုပ္ေလး တမယ္ေတာ႔ ပါေအာင္လို႔ သုပ္တတ္ပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ ပဲနီျပားသုပ္ကို ေရွာက္ရြက္ေလးထည္႔ျပီး ေမႊးေနေအာင္ သုပ္ထားတဲ႔အတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ပဲသုပ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျပဳပ္ျပီးသား ပဲနီျပားဗူး - တစ္ဗူး (400 g)
- ဆားအႏု - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆားအၾကမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရွာက္ရြက္အႏု - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- Ready made ပဲဗူးကိုေဖာက္ျပီး အရည္မ်ားသြန္ေပးကာ ေရတထပ္ေလာက္ ေဆးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
- လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ဆားအၾကမ္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည္႔ျပီး ခပ္နာနာေလး နယ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ေရွာက္ရြက္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ေရွာက္ရြက္ ဆီ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆားအႏုႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ေရွာက္ရြက္နံ႔ သင္းေနတဲ႔ သတ္သတ္လြတ္ ပဲသုပ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment