ျမန္မာျပည္မွာ ေနတံုးကေတာ႔ ဂံုးေလးေတြ အရမ္းေပါတဲ႔အတြက္ မၾကာမၾကာ စားျဖစ္ၾကပါတယ္ ျမန္မာျပည္က ဂံုးေလးေတြနဲ႕ အျပင္ခြံမတူေပမဲ့ အတြင္းသား အရသာကေတာ့ အတူတူပါဘဲ ျပဳပ္နည္းေလးလဲ လြယ္ကူတယ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ျပဳပ္ထားတဲ႔အတြက္ ေသာက္တဲ့အခါမွာေတာ့ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲနဲ႔ လ်ွာလည္သြားေစတဲ့အတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ျပဳပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အခြံပါေသာ New Zealand green-shell mussel - တစ္ကီလို
- စပါးလင္ - တစ္ပင္
- ခ်င္း - လွီးျပီးသား ခပ္ပါးပါး ၅ျပား
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ေရွာက္ရြက္ - ၄ရြက္
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဂံုးမ်ားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ ရေအာင္ လွီးထားပါ
- စပါးလင္အရြက္ကို ေရေဆးျပီး အနည္းငယ္ ေက်သြားေအာင္ ထုျပီးထံုးထားပါ
- စပါးလင္ အရင္းပိုင္းကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ စိတ္ထားပါ
- ေရွာက္ရြက္ႏွင္႔ နံနံပင္တို႔ကို ေရေဆးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
- စပါးလင္အရြက္မ်ားကို ေရေဆးျပီး ထံုးထားပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ခ်င္းတို ႔ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႔ ေထာင္းထားေသာ အစာမ်ား ၾကက္သြန္နီမ်ား ထံုးထားေသာ စပါးလင္အရြက္မ်ာကို ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းေရထဲကို ေရွာက္ရြက္ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဂံုမ်ား ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ပါ
- ျပီးလ်ွင္ဂံုးမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ခပ္ကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ခ်ိန္ၾကာပါက ဂံုးအသားမ်ား မာက်စ္သြားျပီး စားလို႕မေကာင္းေတာ့တဲ့အတြက္ ျပဳပ္ခ်ိန္ကို သတိထားေပးပါ
- ဟင္းရည္ပူပူေလးကို နံနံပင္ထည္႔ေပးကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး စားပြဲျပင္ေပးပါ
- ဂံုးအသားမ်ားကို ဖယ္စားျပီး ဂံုးျပဳပ္ရည္ကို ပူပူစပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သာက္ႏိူင္ပါျပီ။
Hi there to every , since I am truly eager of reading this blog's post to be
ReplyDeleteupdated on a regular basis. It consists of good information.