ဆယ္လမြန္ငါး အသား အတိုစေလးေတြ ၀ယ္လာျပီးေတာ့ ကင္စားရင္ ေကာင္းမလား အိုးကပ္ခ်က္ရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားေနရင္း အိုးကပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ဆယ္လမြန္ငါး အိုးကပ္ကို နံနံပင္အုပ္ထားတဲ့အတြက္ စားလို႔ေကာင္းလြန္းလို႔ ခ်က္နည္းေလး မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆယ္လ္မြန္ငါး - 500 g
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ခ်င္း ခပ္ပါးပါး - ႏွစ္ျပား
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ေလးလုံး
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ငါးေတာင့္ခန္႔
- နံနံပင္ - အေနေတာ္ သံုးပင္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
- ဆယ္လ္မြန္ငါး ခုတ္သားကို ေရေဆးျပီး သံပုရာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆားအနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ နယ္ေပးပါ
- ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးေပးပါ
- င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ေရစိမ္ထားေသာ င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့့္တို႕ ကို ညက္ေနေအာင္ ရာေထာင္းေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးေပးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးအေရာကို ဆီပူပူမွာ ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်ျပီးအိလာတာနဲ႕ အ႐သာ နယ္ထားေသာ ငါးကို ထည့္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ငါးတို႕ကို လံုးမိေအာင္ အထက္ေအာင္ သံုးခါေလာက္ ေမႊေပးျပီး အဖံုးပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
- ဆီသတ္ထားခ်ိန္ အိုးမကပ္ေစရန္ႏွင့္ ငါးအသားမ်ား ေက်မသြားေစရန္အတြက္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသား မာျပီးက်စ္လာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ နံနံပင္ကို အုပ္ေပးပါ
- ငါးဟင္းကို ဆီျပန္ျပီး အိုးကပ္ေအာင္ တည္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။
No comments:
Post a Comment