Friday 9 March 2018

ဆယ္လ္မြန္ငါး အိုးကပ္


ဆယ္​လမြန္​ငါး အသား အတိုစ​ေလး​​​​ေတြ ၀ယ္​လာျပီး​ေတာ့ ကင္​စားရင္​ ေကာင္းမလား အိုးကပ္​ခ်က္​ရင္​ ​ေကာင္း​မလား စဥ္​းစား​ေနရင္​း အိုးကပ္​​ေလး ခ်က္​ျဖစ္ပါ​​တယ္ ဆယ္လမြန္ငါး အိုးကပ္ကို​  နံနံပင္အုပ္​ထားတဲ့အတြက္​ စားလို႔ေကာင္းလြန္းလို႔ ခ်က္နည္းေလး မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္​​။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ဆယ္လ္မြန္ငါး - 500 g
  2. သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
  3. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လုံး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. ခ်င္း ခပ္ပါးပါး - ႏွစ္ျပား
  6. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ေလးလုံး
  7. င႐ုတ္သီး​ အေျခာက္​​ေတာင္​့ - ငါးေတာင့္ခန္႔
  8. နံနံပင္ - အေနေတာ္ သံုးပင္
  9. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  11. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  12. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  13. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆယ္လ္မြန္ငါး ခုတ္​သားကို ေရ​ေဆးျပီး သံပုရာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆားအနည္​းငယ္​တို႕ႏွင့္ နယ္​ေပးပါ
  • ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ၾကက္သြန္နီႏွင္​့ ေရစိမ္ထားေသာ င႐ုတ္​​သီး အေျခာက္​​ေတာင္​့့တို႕ ကို ညက္ေနေအာင္ ရာေထာင္းေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး  ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးေပးထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးအေရာကို ဆီပူပူမွာ ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်ျပီးအိလာတာနဲ႕ အ႐သာ နယ္ထားေသာ ငါးကို ထည့္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ငါးတို႕ကို လံုးမိေအာင္ အထက္ေအာင္ သံုးခါေလာက္ ေမႊေပးျပီး အဖံုးပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
  • ဆီသတ္ထားခ်ိန္ အိုးမကပ္ေစရန္ႏွင့္ ငါးအသားမ်ား ေက်မသြားေစရန္အတြက္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသား မာျပီးက်စ္လာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ နံနံပင္ကို အုပ္ေပးပါ
  • ငါးဟင္းကို ဆီျပန္ျပီး အိုးကပ္ေအာင္ တည္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။

No comments:

Post a Comment