ၾကက္ရင္ပံုသားေတြ ဝယ္ထားျပီး ဘာခ်က္ရမလဲ ထိုင္စဥ္းစားေနတာ တစ္မနက္ေလာက္ အခ်ိန္ကုန္သြားပါေလေရာ ေနာက္ဆံုးေတာ႔ ၾကက္သားတံုးကို ဗလင္ဒါထဲ ထည္႔ၾကိတ္ျပီး အသီးအရြက္ေလးေတြေရာကာ ေၾကာ္ျဖစ္သြားတာမို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 500 g
- သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ၾကီး တစ္ပင္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ေဂၚဖီ - အဖတ္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ဖတ္
- မံုလာဥနီ - တစ္ဥ
- corn flour - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း လးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြတံုးျပီး ဗလင္ဒါထဲထည့္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
- ေဂၚဖီကိုေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး ရိတ္ရိတ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးထားပါ
- မံုလာဥကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာကာ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ ရေအာင္ျခစ္ေပးပါ
- Corn flour , သံပုရာရည္ ဆား သံလြင္ဆီ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႔ ဆား နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ကိုျပင္ထားေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဇလံုတလံုးထဲမွာ ေရာနယ္ေပးပါ
ၾကက္သားဆုတ္လံုးေၾကာ္ရန္
- ၾကက္ႀကိတ္သား အရသာနယ္ျပီးသားကို အရင္ဆံုး လက္ကိုေရဆြတ္ျပီး ကိုယ္ႏွစ္သက္တဲ့ ပံုစံေလးမ်ား ရေအာင္ ၾကက္သားကုန္တဲ့အထိ တစ္လံုးျခင္း ပံုပါအတိုင္း ဆုတ္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးပါ အိုးပူမွ ဆီကိုထည့္ျပီး အေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးပါ
- ဆီအိုးထဲ မထည့္ခင္ လက္ကိုေရဆြတ္၍ ဆီအိုးနဲ႕ ေ၀းရာေဘစင္ထဲမွာ လက္ကိုေရခါျပီးမွ ဆုတ္ထားေသာ ၾကက္သားဆုတ္ကို ငါးခ်က္ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ထပ္ဆုတ္ျပီးမွ ဆီအိုးထဲကို ထည့္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ၾကက္သားဆုတ္လံုးကို တစ္ဖက္ျပီးတစ္ဖက္ လွည့္ေပးပါ
- တစ္ခုလံုး ေရႊအိုေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ကာ အေအးခံထားပါ
- ေမႊးျပီး အရသာ႐ွိတဲ့ ၾကက္သားဆုတ္လံုးေၾကာ္ (chicken cakes )ကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္လို႕ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment