ဒီေန႔ေတာ႔ မိုးေလးတဖြဲဖြဲနဲ႔ လြမ္းေနမိတာက ကိုယ့္ေမြးရပ္ေျမ ကိုယ့္ဇာတိေလးပါဘဲ ႐ြာမွာေမြး ႐ြာမွာႀကီးဆိုေတာ့ ႐ြာဓေလ့ အစားအေသာက္ကအစ ေမ့မရခဲ့ဘဲ ဒီေန႔ထိလဲ စြဲလန္းေနတံုးပါဘဲ။
သိတတ္စအရြယ္ ခပ္ငယ္ခယ္ထဲက မိုးရြာရင္ စိုစိစိနဲ႔မို႔လို႔ ေစ်းသြားရမွာ အင္မတန္ ပ်င္းပါတယ္ အိမ္မွာရွိတာေတြယူျပီး ၾကီးၾကီးနဲ႔အတူတူ ဟင္းပြဲေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ ဖန္တီးတာကို သတိရမိပါေသးတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ့ ပဲနီျပားျပဳပ္ျပီးသားကို ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႔နဲ႔ ေၾကာ္႔ႏွပ္ ႏွပ္ကာ ငါးပိရည္နဲ႔နယ္ၿပီး ၾကက္အသည္းအျမစ္ ဟင္းေလးနဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး စားၾကဖို႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ပဲနီျပားႏွပ္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Ready made red beans - တစ္ဗူး
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၂မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲဗူးကို ေဖာက္ေပးျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက နႏြင္းအနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႔ကို ေပ်ာ႔လာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ားထဲကို ပဲႏွင္႔ ဆား တခါထဲ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးထာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ ပဲနီျပားႏွပ္ စိမ့္စိမ့္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ ဟင္းတို႔ႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment