ဒီနေ့တော့ အးရှန်းဆိုင်က သရက်သီးစိမ်းနဲ့ ငါးကြင်းတစ်ပိုင်းကို ဝယ်လာပြီး သုပ်စားရင် ကောင်းမလား ငါးနဲ့ရောပြီးချက်ရင် ကောင်းမလားနဲ့ စဉ်းစားနေရင်းက နောက်ဆုံးတော့ ငါးကြင်းကို စင်းကောလေးလုပ်ကာ ငါးငပိချက် ချက်ဖြစ်တာနဲ့ မာမာချက်တဲ့ ချက်နည်းလေး မျှဝေလိုက်ပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ငါးကြင်း - 250 g
- သရက်သီးစိမ်း - အလုံးကြီးကြီး ၂လုံး
- ကြက်သွန်နီ - အလုံးကြီးကြီး တစ်လုံး
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ၅မွှာ
- ငရုတ်သီး လုံးကြမ်းခွဲ - ထမင်းစားဇွန်း ၄ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ၃ဇွန်း
- အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- ဆီ - ဟင်းခတ်ဇွန်းကြီး တစ်ဇွန်း
- နံနံပင် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
ပြင်ဆင်ပုံ
- ငါးကြင်းကို အကြေးခွံနှင့် မလိုတာတွေဖယ်ပြီး အကောင်လိုက် ရေဆေးပေးပါ။
- ပြီးတာနဲ့ ငါးကိုအရိုးအသား တခြားစီဖြစ်အောင် လွှာပေးထားပါ။
- ပြီးတာနဲ့ အသားလွှာထားသောငါးကို ခပ်နုတ်နုတ် စင်းပေးထားပါ။
- သရက်သီးစိမ်းကို အခွံခွာကာ ရေဆေးပြီး ခပ်သေးသေး မျှင်မျှင်လေးတွေရအောင် လှီးပေးထားပါ။
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးပေးထားပါ။
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာကို ခပ်သေးသေး လှီးပေးထားပါ။
- ငရုတ်သီးမှုန့် ဆီ ငံပြာရည် အချိုမှုန့်တို့ကို ပြင်ထားပါ။
- နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး အနေတော် လှီးထားပါ။
ငါးပိချက်ချက်ရန် ပြင်ဆင်ပုံ
- ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး ဆီနှင့်နနွင်းမှုန့်ထည့်ပါ။
- ဆီပူလာတာနဲ့ ကြက်သွန်နီကို နွမ်းအောင်ထည့်ကြော်ပါ။
- ကြက်သွန်နီ နွမ်းလာတာနဲ့ ငရုတ်သီးမှုန့်ကို ထည့်ကြော်ပါ။
- ငရုတ်သီးနံ့သင်းလာတာနဲ့ စင်းထားသောငါးကို ထည့်မွှေပါ။
- ငါးအသားများ ထည့်ပြီးတာနဲ့ ငါးများကို ဖိချေပြီး ကျေအောင်မွှေပေးပါ။
- ငါးအသားများ ကျေလာပြီး မာလာတာနဲ့ဆား ငံပြာရည်နှင့် အချိုမှုန့်ကိုထည့်မွှေပါ။
- ပြီးတာနဲ့ လှီးထားသော သရက်သီးခြစ်ကို ထည့်မွှေပေးပြီး ၅မိနစ်လောက်ကြော်ပေးပြီး အရသာ မြည်းပေးပါ။
- အရသာမြည်းပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်ကာ နံနံပင် ထည့်မွှေပေးပြီး ချဉ်ငံစပ်မွှေး သရက်သီးစိမ်း ငါးပိချက်လေးကို စားရန်ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment