မံုလာဥေလးေတြ ဝယ္လာျဖစ္လို႔ ပိုးတီလွီးျပီး သံပုရည္စိမ္ကာ သုပ္စားခ်င္တာနဲ႔ ဒီေန႔ျပင္ဆင္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလးနဲ႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ သံပုရာရည္စိမ္ျပီး သုပ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ မံုလာဥ ပိုးတီပံုစံ မလွီးတတ္ရင္လဲ ျပသနာ မရွိပါဘူး ခပ္ပါးပါးေလးေတြလွီးျပီး သံပုရာရည္စိမ္ကာ သုပ္စားႏိူင္ပါတယ္ ။
ပါ၀င္ပစၥည္း
- မံုလာဥ - ဥႀကီးႀကီး တစ္ဥ
- သံပုရာသီး - ႏွစ္ိလံုး
- နံနံပင္ - အေနေတာ္ ေလးပင္ခန္႕
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မံုလာဥကို အခြံခြာျပီး ပိုးတီပံုစံ ရေအာင္ လွီးေပးပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆားကိုထည္႔ျပီး သံပုသီးကို အရည္ညွစ္ေပးပါ
- ထိုသံပုရာရည္ အထဲမွာ ပိုးတီပံုစံ လွီးထားေသာ မံုလာဥကိုထည္႔ျပီး စိမ္ေပးပါ
- မံုလာဥ ျမဳပ္တဲ႔အထိ ေရထပ္ထည္႔ျပီး တစ္နာရီေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
- သုပ္စားေတာ႔မည္ ဆိုပါက သံပုရာရည္ စိမ္ထားေသာ မံုလာဥ ပိုးတီမ်ားကို စိမ္ထားေသာ သံပုရာရည္မ်ား ညွစ္ေပးကာ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ထည္႔ေပးပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ လိုအပ္သလို ျပင္ေပးပါ
- ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ ပိုးလာဥ ပိုးတီသုပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ မံုလာဥ ပိုးတီသုပ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment