ၾကက္ေတာင္ပံေလးေတြ ၀ယ္လာကာ အခ်ဳိခ်က္ေလးခ်က္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားဖို႕ ျပင္ထားပါတယ္ အခ်ဳိဟင္း တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာေလးေတြ ႀကိဳက္တတ္သူေတြအတြက္ အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမဲ့ ဟင္းတမယ္ျဖစ္တာမို႕လို႕ မာမာခ်က္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေတာင္ပံ - 400g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႕
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ေရေဆးကာ ဆား နႏြင္းတို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ သၾကားကိုထည့္ျပီး နီလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- သၾကားနီလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သားအသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ား မာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ ဆက္တည္ေပးပါ
- ၾကက္သားမ်ား ႏူးလာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ခ်ဳိစိမ့္စိမ့္ အရသာနဲ႕ ၾကက္ေတာင္ပံဆီျပန္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment