၀ါတြင္းကာလ သတ္သတ္လြတ္ စားရေအာင္ ဒီေန႕ေတာ့ မွဳိခ်ဥ္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ မွဳိခ်ဥ္လို႕ နံမည္တတ္ေပမဲ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ မွဳိကိုဘဲသံုးျပီး ခ်က္တာျဖစ္ပါတယ္။
ေကာက္ညွင္းနဲ႕ေရာျပီး ခ်က္လိုက္တဲ့ အခါမွာေတာ့ ခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕ေလးနဲ႕ အင္မတန္ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ဟင္းတမယ္ ျဖစ္ျပီး ခ်က္ရတာလဲ လြယ္ကူတဲ့အတြက္ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မွဳိ - 250 g ( မိမိႏွစ္သက္ရာမွဳိကို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
- ေကာက္ညွင္းဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ၅ေတာင့္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရေဆးထားပါ
- မွဳိကို ေရေဆးကို လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴအနီတို႕ႏွင့္ေရာကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ အိုးတလံုးထဲကို ဆီထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခြဲ ထည့္ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ေရ ေဆးထားေသာ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေကာက္ညွင္းဆန္ ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္အိုးတလံုးမွာ ဆီထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းသာသာထည့္ျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးေထာင္းကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ မွဳိကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- မွဳိဆီသတ္ထဲသို႕ ဆားထည့္ေမႊေပးျပီး မွဳိမွထြက္လာေသာ ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းသြားေသာ မွဳိဆီသတ္ကို ေကာက္ညွင္းခ်က္ထားေသာ အိုးထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ေပးကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ ေမႊေပးျပီး ေရခမ္းကာနီးမွာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္လာပါက င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးေပးကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေမႊးျပီးစားလို႕အရမ္းေကာင္းတဲ့ မွဳိခ်ဥ္ဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
- င႐ုတ္သီးစိမ္း ႏွစ္သက္ပါက ဆီမျပန္ခင္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္ မာမာက င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ ပိုထည့္ထားတဲ့အတြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းမအုပ္ဘဲ ခ်က္ထားပါတယ္။
No comments:
Post a Comment