Sunday 16 July 2017

မှိုအချဉ်ဆီပြန်










၀ါတြင္းကာလ သတ္သတ္လြတ္ စားရေအာင္ ဒီေန႕ေတာ့ မွဳိခ်ဥ္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ မွဳိခ်ဥ္လို႕ နံမည္တတ္ေပမဲ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ မွဳိကိုဘဲသံုးျပီး ခ်က္တာျဖစ္ပါတယ္။

 ေကာက္ညွင္းနဲ႕ေရာျပီး ခ်က္လိုက္တဲ့ အခါမွာေတာ့ ခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕ေလးနဲ႕ အင္မတန္ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ဟင္းတမယ္ ျဖစ္ျပီး ခ်က္ရတာလဲ လြယ္ကူတဲ့အတြက္ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မွဳိ - 250 g ( မိမိႏွစ္သက္ရာမွဳိကို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
  2. ေကာက္ညွင္းဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  3. င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ၅ေတာင့္ 
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  7. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု


ျပင္ဆင္ပံု

  • ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရေဆးထားပါ
  • မွဳိကို ေရေဆးကို လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴအနီတို႕ႏွင့္ေရာကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ အိုးတလံုးထဲကို ဆီထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခြဲ ထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေရ ေဆးထားေသာ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေကာက္ညွင္းဆန္ ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္အိုးတလံုးမွာ ဆီထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းသာသာထည့္ျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးေထာင္းကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ မွဳိကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
  • မွဳိဆီသတ္ထဲသို႕ ဆားထည့္ေမႊေပးျပီး မွဳိမွထြက္လာေသာ ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းသြားေသာ မွဳိဆီသတ္ကို ေကာက္ညွင္းခ်က္ထားေသာ အိုးထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ေပးကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  • အိုးမကပ္ေစရန္ ေမႊေပးျပီး ေရခမ္းကာနီးမွာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္လာပါက င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးေပးကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေမႊးျပီးစားလို႕အရမ္းေကာင္းတဲ့ မွဳိခ်ဥ္ဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း ႏွစ္သက္ပါက ဆီမျပန္ခင္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္ မာမာက င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ ပိုထည့္ထားတဲ့အတြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းမအုပ္ဘဲ ခ်က္ထားပါတယ္။        

No comments:

Post a Comment