မေန႕က ေစ်းသြားတာ ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ေၾကာ္ခ်က္ေလး သတ္သတ္လြတ္ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး ၀ါတြင္းကာလ သတ္သတ္လြတ္စားဖို႕ အဆင္ေျပတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေရႊဖ႐ုံညႊန္႔ - လက္တစ္ဆုတ္စာ တစ္စည္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္တစ္လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ေရႊဖ႐ုံညႊန္႔ကို အေမႊးျမႇင္ေလးေတြႏွင့္ အေၾကာမ်ား ကုန္ေအာင္ သန္႕စင္ေပးကာ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီးမွ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ႏြမ္း႐ံုေလးဘဲ ဆီသတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အိုးအဖံုးကို မဖံုးဘဲ ေၾကာ္ေပးကာ အညြန္႕မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အရသာကို လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အနည္းခပ္ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အိုးအဖံုးဖံုးပါက အ႐ြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းသြားတတ္တဲ့အတြက္ အဖံုးမဖံုးဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ခ်ိန္ မၾကာတဲ့အတြက္ စားကာနီးမွ ေၾကာ္ေပးတာ အေကာင္းဆံုးပါ။
အရမ္းၾကိုုက္။
ReplyDeleteအိုုင္အိုုရာ